Beatlesfanclub NL

111.png

https://youtu.be/f4qnomdzHbM

Als je de enorme veiling van spullen van voormalig Beatle Ringo Starr afgelopen december gemist hebt, denk je wellicht dat je kans om een authentiek stukje Beatlesgeschiedenis te pakken te krijgen voorbij is. In die veiling nam Ringo afscheid van drumsets, stokken en outfits, tegen behoorlijk hoge prijzen. Maar je kunt nog steeds eigenaar worden van spullen van Ringo, tegen schappelijke prijzen. National Music Examiner heeft onlangs ontdekt dat enkele van Ringo's gebruikte drumstokken, prachtig ingelijst en gesigneerde kunststukjes, verkrijgbaar zijn via Donn Bennett's Donn's Drum Vault. We spraken met Bennett, officieel verdeler van de items. Tijdens ons telefoongesprek met hem leerden we wat de items precies inhouden, hoe ze samengesteld zijn, en we leerden een heel belangrijk geheim over de authenticiteit van Ringo's drumstokken. 

Bennett is de oprichter en voormalige eigenaar van Donn Bennett's Drum Studio. Hij vertelt: "De items bevatten een origineel paar van drumstokken die door Ringo Starr op het podium gebruikt zijn, professioneel ingelijst met een foto van Ringo achter het drumstel, genomen door zijn fotograaf Rob Shanahan. Op de foto is ook een deel te zien van de drumset die gebruikt werd in de tournees van 2006 en 2008. Elk stuk is door Ringo zelf gesigneerd.

Er zijn twee designs beschikbaar zoals je in het filmpje kunt zien. Ze zijn schappelijk geprijsd, veel lager dan bij de veiling. Op de veiling gingen enkele items weg voor meer dan $7000,-. Hier krijg je meer waar voor je geld, in een mooie lijst ook nog." (de items kosten $2995,-).

Donn legt uit dat deze ingelijste items, die met afmetingen van 30" x 22" mooi staan op elke muur, limited editions zijn. Ze zijn genummerd, en nummer 144 is de allerlaatste. "Deze items zijn heel arbeidsintensief om te maken, elk is met de hand gemaakt", aldus Donn. "Daarom komen er maar per keer 6 sets uit. Verschillende mensen zijn betrokken bij het maken: Rob Shanahan voorziet in de foto's, Chris Heuer maakt de kristallen deeltjes met behulp van een laser om het materiaal te kunnen snijden. Jeff Chonis, Ringo's drum tech, levert de items persoonlijk bij Ringo af en laat ze hem signeren; en daarna worden ze professioneel ingelijst. Sommige worden verkocht tijdens tournees, anderen komen bij mij terecht."

Donn onthuld een belangrijke tip over hoe je zeker weet dat het om Ringo's drumstokken gaat: "De stokken die Ringo gebruikt zijn een custom made Pro Mark model - ze zijn ongeveer 1/2" korter dan de stokken die je gewoonlijk in de winkel koopt, en deze zijn alleen beschikbaar voor Ringo."

Onderaan de website van Donn's Drum Vault vind je deze items, inclusief enkele nieuwe stukken die pas zijn toegevoegd, waaronder een foto van Paul McCartney en Ringo gemaakt door Rob Shanahan (hand gesigneerd en genummerd) met als titel "Paul geeft Ringo een kus." Donn: "Deze is genomen tijdens een Beatles Rockband sessie. Paul leunde naar voren, en Rob was net op tijd om een foto te maken toen Paul Ringo een kus op zijn wang gaf."

(bron: examiner.com)

(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
412500