Beatlesfanclub NL

Jessica Cimmiyotti (19) zegt dat ze als fan graag Beatles-materiaal koopt op eBay. Maar haar laatste aankoop bestond uit iets wat ze niet had verwacht. Ze kocht een setje van zeven boeken over The Beatles op eBay. Daarbij zaten de paperback uitgave van het boek “The Yellow Submarine”, het boek “The Beatles in Help!”, drie boeken van John Lennon, inclusief het interview dat Playboy had met John & Yoko had, en de originele paperback uitgave van Hunter Davies “The Beatles”.

1.png2.png

In diezelfde collectie zat ook een kopie van `The Beatles Book”, een paperback uit 1964,  dat deel uitmaakt van een serie boeken, uitgegeven door Lancer Books. Niet echt zeldzaam. Het boek bevat mini biografieën en foto’s van de band. “Ik had het boek al, maar ik ben op zoek naar een van de zes boeken, de originele scriptversie van “Help!””

“Ik vind het altijd leuk om Beatles materiaal via internet en eBay te zoeken. Die lijken een onuitputtelijke bron. Meestal zoek ik oude boeken, tijdschriften en LP’s en ik stuitte deze keer op een set van 7 boeken. Ik klikte op “Nu Kopen”. Ik deed twee biedingen op deze veiling en ik won. Ik had het niet verwacht.” Ze ontving de boeken. “In mijn kamer liet ik mijn vader de boeken zien. Hij was de eerste die de laatste pagina bekeek en hij zei: “Het lijkt erop dat iemand een tekst heeft achtergelaten.” Ik was verrast. De tekst stond niet in verband met de inhoud van het boek.”

Het was niet zomaar een krabbeltje. De tekst in het boek vertelt in het kort het verhaal van een meisje dat aanwezig is bij de live show van The Beatles in het Forest Hills Stadium in New York op 28 augustus 1964 en die erover dacht om op 29 augustus stiekem naar binnen te glippen. “Ik ging wat beter kijken en ik merkte dat het niet zomaar een krabbeltje was. Ik las het regel voor regel en ik bemerkte dat ik met een echte Beatles-fan van doen had . Ik wist dat Forrest Hills een plek was waar de jongens optraden. Ik vond het fascinerend hoe zij de setlist beschreef en hoewel ik ze niet echt kon horen, ik voelde wat deze fan op het podium voelde.”

Jessica beschrijft letterlijk wat de tekst te vertellen heeft. “(Rechts) Vandaag, 28 augustus! Bday 64 Ik zag LOS Beatles-live in Forest Hills (aan de westkant) met Heidi, Carol, Jane….Vele anderen (mensen? Vrienden?) waren daar ik weet het! Ik houd van jullie, jongens. Eerst zonden ze  Twist & Shout, dan speelden ze 2) All My Loving 3) She Love You 4) If I Fell 5)Hard Day’s Night 6) I Want To Hold Your Hand 7) Boys (Ringo was groots!) 8) Can’t Buy Me Love 9) Roll Over Beethoven 10) You Can’s Do That 11) De laatste was: Long Tall Sally….. Ze waren groots maar je kon ze nauwelijks horen. Continu geschreeuw! Zwarte pakken. Een meisje brak door de blauwe pakken heen en greep naar de benen van George en trok daaraan. De politie greep tijdig in – bijna ontstond er een rel! Dag.”

Links schreef het meisje: “Ik ging de 29ste ook, of door een kaartje te kopen of door naar binnen de glippen …… Vandaag rij F-erg goed-fantastisch jongens. Ann raakte George & John aan in F.H.’s clubhuis – Lang verhaal, dat ik nooit zal vergeten-die geluksvogel – Heidi zag Paul! Close up!”

Jessica denkt erover om contact op te nemen met de verkoper, die mogelijkerwijs niet in de gaten heeft gehad wat hij of zij in zijn of haar bezit had. (Als je weet wie de voormalige eigenaar is, mail dat ons dan.)

“Als ik er nu naar kijk en er goed over nadenk, dan is dit toch wel verbazingwekkend,” zegt Jessica “hoe steeds weer in het nieuws en in winkels Beatles memorabilia blijven opduiken … het lijken wel botten van dinosaurussen. Mensen blijven er naar zoeken. Het laat zien wat een enorme impact de jongens hebben achtergelaten, en er zullen steeds dingen blijven opduiken tussen de fans.”

(Bron: examiner.com)

(Vert: Toine Gribling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633890