Beatlesfanclub NL

Tom Murray’s rare dag – De zomer van ’68 met de Beatles

2222.png

Direct voor de fan 1ste editie publicatie – De eerste officiële publicatie van de uitgave van Tom Murray’s iconische foto’s. Op 28 Juli 1968 werd de koninklijke fotograaf Tom Murray door een collega-fotograaf gevraagd of hij hem naar een vroege photoshoot in Londen kon brengen. Hij zei, ‘neem je camera mee het kan zijn dat je wat leuke plaatjes kunt maken !’ Uitgerust met maar 2 kleurenrolletjes had hij geen idee met wie hij die dag zou werken.

Toen de 25 jarige Tom naar de deur liep van de repetitieruimte hoorde hij Lady Madonna spelen op de piano en toen hij de studio binnenkwam waren daar; Paul op de piano, John met Yoko, George en Ringo, allemaal aan het wachten op een hectische dag voor publicatiefoto’s. Haastend door Londen met nog wat andere fotografen op een zomerse zondag morgen, Tom, de jongste van het stel, maakte enkele van de meest iconische kleurenfoto’s die er ooit van de band gemaakt waren.

“Het was een perfecte opdracht en een dag om nooit te vergeten. De mogelijkheid om met mijn favoriete band om te gaan, om foto’s te maken van de Fab Four was sensationeel. Waren ze echt gek ? Nou je weet hoe pop sterren zijn. Ze rennen maar rond en doen gekke dingen. Dat maakt ze zo interessant .” - Tom Murray.

De dag na de fotoshoot namen de Beatles Hey Jude op. De twee filmrollen van Tom werden ontwikkeld en afgedrukt. Hij selecteerde er 23 opname’s uit die volgens hem het verhaal wel vertelden. Ongelooflijk, ze werden toen bijna dertig jaar lang opgeslagen .

In 1998 had Tom Murray een tentoonstelling met de 23 overgebleven foto’s van de Beatles. De foto’s werden voor het eerst sinds ze gemaakt waren aan het publiek getoond. Nu na veel decennia heeft Tom er in toegestemd om, wat menigeen ziet als de beste kleuren foto’s van de Beatles, te publiceren in een uniek, speciaal uitgegeven boek.

Dit is het eerste boek ooit wat uitgegeven is met de foto’s en met het verhaal van elk apart van ‘die gekke dag’. Het is een editie puur voor de fan’s (GOUD), wordt gepresenteerd in een map en telt 120 bladzijdes , waarvan elke kopie uit de editie persoonlijk is gesigneerd en genummerd door Tom. Het is een grote eer om met zo’n gevierde fotograaf te werken, die ook prachtige foto’s heeft gemaakt van de Koninklijke familie, Elizabeth Taylor, John Huston en Sir Dirk Bogarde, om er maar een paar te noemen.

Deze speciale editie komt in de zomer van 2016 uit. In winkels zijn ze niet te koop dus reserveer er nu een. Als je verzekerd wil zijn van een van de eerste nummers moet je snel handelen. Alle supporters die op voorhand deze uitgave bestellen zullen hun naam geëerd terugvinden in de index van het boek. Dat wil zeggen wanneer de editie uitverkocht wordt!

Tom zal ook een grotere editie uitgeven over de publicatie gedurende de campagne. Daarnaast zal er een kleine selectie en een samengestelde set van HD prints uitgegeven worden de komende maanden. Details volgen naarmate de campagne vordert, dus hou het in de gaten.

Alle boeken worden afgeleverd onder de strenge normen van kwaliteit en ontwerp verbonden met ‘Archivum Publications’.

(Bron: pledgemusic.com)

(Vert: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633710