Beatlesfanclub NL

In Japan is men van plan om speciale aandacht te besteden aan het feit dat het 5 jaar geleden is dat de aardbeving en kernramp in Fukushima plaatsvond. De organisatie Japan Society kondigde aan dat het interactieve kunstwerk ‘Wish Tree’  van de in Japan geboren Yoko Ono zal worden tentoongesteld. Dit kunstwerk wordt sinds 1996 over de hele wereld getoond.

“Het is een internationaal symbool van vrede; geen enkel ander werk heeft zo’n wereldbrede uitstraling, maar spreekt tegelijkertijd de enorme veerkracht van mensen aan”, vertelt directeur Yukie Kamiya van de Japan Society Gallery in een persverklaring. “Wij hopen dat Wish Tree een emotionele en spirituele band zal smeden tussen de mensen in Japan op deze historische dag”.

Ono’s Wish Tree nodigt bezoekers uit een wens vast te binden aan een van de takken van een appelboom die in de foyer van de galerie is opgesteld. Zoals altijd bij tentoonstelling van de Wish Tree, zal Yoko Ono de wensen uit de boom verzamelen en begraven bij de fundering van de Imagine Peace Tower, een permanent verlicht kunstwerk dat Ono en wijlen haar echtgenoot John Lennon hebben gemaakt en dat op Videy Island in IJsland staat. Tot op de dag van vandaag heeft Ono meer dan 1 miljoen wensen verzameld. In een exclusief interview via email met The Observer zei Ono: “Het concept van de Wish Tree groeit snel in de hele wereld. Het is de aangeboren wens van de hele mensheid om een beter leven te wensen. Deze keer wensen wij dat samen. De kracht die uitgaat van dit samen doen, maakt ons sprakeloos. Laten we blijven wensen totdat de wereld uiteindelijk een gelukkige plek is voor iedereen. I love you! Yoko”

De speciale presentatie van haar werk maakt deel uit ven een grotere tentoonstelling met de titel ‘In the wake: Japanese Photographers Respond to 3/11’, georganiseerd door het Museum of Fine Arts in Boston en voor het eerst getoond in 2015. De tentoonstelling opent in New York precies 5 jaar na de aardbeving die Japan’s kust trof en vervolgens een enorme tsunami veroorzaakte die o.a. de kernreactor van Fukushima vernielde en tot een kernramp leidde. Op de tentoonstelling zijn kunstwerken te zien die betrekking hebben op de gevolgen van de ramp.

Uit een bericht van de galerie blijkt dat het besluit om vooral op fotografie te richten is geïnspireerd door het feit dat de gebeurtenis de meest gefotografeerde ramp in de geschiedenis was. In New York zijn 90 werken van 17 kunstenaars te zien, verdeeld over de secties Documentaire foto’s, Experimentele fototechnieken en Vertellend artwork over de regio Tohoku, die bij de ramp het meest getroffen werd.

(Bron:observer.com)

(Vert: Aad Kuling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631860