Beatlesfanclub NL

De man die de meeste van de affiches van Merseyside-optredens voor the Beatles ontwierp, is gevraagd om het artwork te maken voor de aankomende 60e verjaardag van de Cavern Club.

Afbeelding1.png

We hebben het dan over Tony Booth, 82 jaar, die op zijn 20e ontdekt werd door Beatles manager Brian Epstein. Hij maakte een deel van het promomateriaal dat the Beatles bij het begin van hun carrière geholpen heeft.

Dhr. Booth vertelde aan JMU Journalism over zijn connectie met de Cavern: "Mijn carrière als ontwerper van affiches begon in de jaren 50, en in 1957 maakte ik er eentje voor de opening van de Cavern Club. Die opening was op woensdag 16 januari 1957." 

Tony, die deze week te zien was bij Out North West op de BBC, deed veel zaken met dhr. Epstein, waaronder het maken van posters, het drukken van folders en het maken van allerlei promomateriaal en displays voor zijn plantenzaak NEMS.

Toen Epstein in zee ging met the Beatles, nam hij Tony mee.

Dhr. Booth: "Ik ontmoette the Beatles met toen nog Pete Best in de Cavern Club tijdens een lunchoptreden en nogmaals toen Brian Ringo Starr contracteerde, dat was in augustus 1962."

De voormalig student van de Wallasey School of Art and Crafts maakte 10 dezelfde posters, met de hand! Hij gebruikte platte kwasten en verf op oliebasis op meestal wit glanzend papier.

De meeste van zijn originele met de hand geschilderde posters werden na zo'n concert weggegooid, maar de geprinte versies die 'gered' zijn, zijn door verzamelaars verkocht voor meer dan £6.000,- (9.000 euro)  per stuk. Een van Tony's oorspronkelijke handgeschilderde Cavern Club posters werd een paar jaar geleden verkocht aan een Amerikaanse verzamelaar voor  £27.500 (40.750 euro) .

Tony: "Ik schilderde tijdens de jaren 60 de meeste posters voor optredens van the Beatles met de hand, maar ik maakte ze ook voor andere bands die in die tijd heel populair waren, zoals Gerry and the Pacemakers, the Undertakers, the Big Three, the Remo Four... etc." 

Tony maakt nog steeds handgeschilderde replica's van zijn eigen klassiekers uit de jaren 60 in zijn appartement in Moreton, voor fans en verzamelaars van over de hele wereld. Hij heeft recentelijk ook de eer gekregen om talloze posters voor de ITV productie 'Cilla' te maken, en nu is hij bezig met het ontwerpen van het artwork ter ere van de 60e verjaardag van de Cavern Club.

(Bron: jmu-journalism.org.uk)

(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632720