Beatlesfanclub NL

https://youtu.be/RblXKRyXEZE

Sia, P!nk, James Corden, Eddie Vedder van Pearl Jam... dit zijn slechts enkele van de gaststerren die moderne covers van the Beatles zullen zingen in de nieuwe tekenfilmseries Beat Bugs, dat in de voetstappen treedt van kinderseries zoals Sesamstraat.

De muziek van Sesamstraat is wereldwijd bekend, wordt gebruikt om kindjes in slaap te zingen en wordt ook luidkeels meegezongen door de ouders. Dit keer worden de liedjes van the Beatles naar een heel nieuwe generatie gebracht dankzij een nieuwe Netflix serie.

Beat Bugs, een tekenfilmseries voor kinderen, is gebaseerd rondom vijf insecten en zal moderne uitvoeringen bevatten van enkele van de beroemdste songs van John Lennon en Paul McCartney. Denk bijvoorbeeld aan Sia die Blackbird zingt, P!nk met een uitvoering van Lucy in the sky with diamonds, en zelfs James Corden die zijn stem leent voor I'm a Loser.

Beat Bugs zal in navolging van kinderseries zoals Sesamstraat ook regelmatig beroemde gasten uitnodigen. Andere artiesten die genoemd worden zijn o.a. James Bay, Regina Spektor, The Shins, Eddie Vedder van Pearl Jam, Chris Cornell en Of Monsters and Men.

Andy Yeatman, directeur van de afdeling 'global kids content' van Netflix, heeft gezegd dat hij hoopt dat Beat Bugs "generaties zal overstijgen". 

De Netflixserie heeft toestemming om tracks uit de Beatles' Northern Songs Catalogus te coveren. Het gaat om liedjes zoals Come Together, Penny Lane, Yellow Submarine, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en Magical Mystery Tour. De liedjes worden verweven in het verhaal, dat gebaseerd is op de avonturen van de insecten Jay, Kumi, Crick, Buzz en Walter, die leven in een overwoekerde stadstuin. 

De serie is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Josh Wakely. Hij vertelt: "Om een platform te hebben waarin deze fantastische muziek een rol speelt voor gezinnen over de hele wereld is een fantastische ervaring."

Eddie Vedder: "Ikzelf ben erg dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Josh's ideeën." Hij beschrijft de serie als: "Een wervelende show voor kinderen die prachtige animatie combineert met geweldige verhalen - en uiteraard met enkele van de beste songs ooit geschreven."

Dit is niet de eerste keer dat muziek van the Beatles gebruikt wordt voor een tv-serie. Van 1965 tot 1967 gebruikte een Amerikaanse cartoon tekenfilmfiguurtjes van de vier bandleden als hoofdrolspelers met verhaallijnen die gebaseerd waren rondom hun muziek. Het verhaal gaat dat de band het eerst helemaal niks vond, maar dat ze het uiteindelijk toch wel konden waarderen.

Beat Bugs is de eerste van verschillende originele series die dit jaar hun debuut zullen maken op het Netflix Kids podium. Andere nieuwe reeksen zijn Kong: King of the Apes, een hernieuwde reeks van het King Kong-verhaal dat zich afspeelt in 2050; en Word Party, een poppenserie voor kinderen tot 3 jaar gemaakt door de Jim Henson Company.

(bron: theguardian.com)

(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631980