Beatlesfanclub NL

Paul heeft samengewerkt met Skype. Paul componeerde liefdesmuziek voor de Mojis in samenwerking met Skype voor Valentijnsdag. Dit nieuwe partnership wil de universele taal van muziek tonen op een nieuwe en originele manier.

Achter de schermen …

1.png

Op 10 februari werd de samenwerking tussen Paul McCartney en Skype wereldwijd bekend gemaakt. Paul McCartney en Skype lanceerden een reeks nieuwe animatie-emoticons voor Valentijnsdag,  geïnspireerd op het liefdesthema.  Deze exclusieve nieuwe McCartneymuziek werd gekoppeld aan de animatiefiguurtjes van Skype. De nieuwe reeks bevat 10 Moji’s.

De muziekcarriere van Paul McCartney is niet te overzien. Met zijn muziek bereikte hij honderden miljoenen mensen over de hele aardbol, hij bereikte jong en oud en verschillende generaties. Hij bracht live optredens, hij componeerde popliedjes en klassieke muziek, electronische muziek, filmuziek en heel recent componeerde hij nog muziek voor een videogame. Paul bleef steeds weer nieuwe wegen bewandelen om zo nog meer en nieuwe mensen te bereiken. De muziek van Paul brengt mensen samen en doorbreekt de barrieres van taal en cultuur.

Moji’s zijn kleine animatieclips die je kan gebruiken tijdens je chat op Skype – als woorden niet genoeg vertellen. Deze Moji’s zullen allemaal uniek zijn en honderden miljoenen Skypegebruikers zullen ze gebruiken. Skypegebruikers zullen zo de kans krijgen dit medium te gebruiken en via de muziek en de Moji’s hun liefde kracht bij te zetten op een nieuwe en originele manier.

Skype kan gebruikt worden overal ter wereld om persoonlijke momenten met elkaar te delen, om de liefde aan de ander te vertellen. Emoticions werden ongelooflijk populair de laatste jaren en worden gebruikt in vele communicaties alle dagen weer.

De aankondiging van vandaag brengt ons weer een nieuwe vorm van digitale expressie – de muzikale emoticon. Muziek heeft altijd de kracht gehad om heel verschillende gevoelens uit te drukken. Nu kunnen de mensen dus muzikale emoticons gebruiken om hun gevoelens kracht bij te zetten via de brandnieuwe Moji’s op de muziek van Sir Paul.

Paul zegt: “Ik vond het heel grappig maar ook een grote uitdaging om een muzikale interpretatie van gevoelens in minder dan 5 seconden te componeren. Het leek een beetje op  het invullen van een heel moeilijk kruiswoordraadsel en dan plotsklaps het juiste woord vinden. Het was een goede oefening voor mezelf om in de studio de juiste muziek te vinden.”

Paul nam de composities op in één week tijd in zijn Hog Hill Mill studio in Sussex. Hij gebruikte veel verschillende instrumenten – gitaren, keybord, drum, xylofoon en ook zijn stem.

Paul vervolgt: “Ik wilde dat de klank electronisch klonk, dus gebruikte ik liever de syntheziser dan de accoustische gitaar. Ik gebruikte de Moog (synthesizer) om het in een modern jasje te steken”
 
Paul McCartney is één van artiesten die vooral bekend is om zijn gevoelens uit te drukken via muziek. Wanneer het gaat over het componeren van liefdesliedjes is er geen andere artiest in de wereld die dit gevoel zo kan verwoorden. Paul heeft met zijn muziek miljoenen mensen tot diep in hun hart geraakt, mensen van over de hele wereld. De mensen van Skype zijn dan ook heel trots op hun samenwerking met Paul waaruit een magische reeks Moji’s voortvloeide – een reeks krachtige animatiefiguurtjes die de ‘liefde’ uitschreeuwen in muziek. Het was een grote creatieve uitdaging om de juiste animatiefiguurtjes te matchen met de juiste muziek.


De Moji’s zijn vanaf nu verkrijgbaar via Skype. 

https://youtu.be/7aqiAeIVi1k

 (Bron: paulmccarney.com)

(vert: Janien Nuijten-Colans)
 




U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950