Beatlesfanclub NL

star.png

Beatlesfans die op zoek zijn naar een heel bijzonder aandenken kunnen nu hun kans grijpen. Het huis in Liverpool waar Ringo Starr is opgegroeid staat te koop.

Admiral Grove 10 in de Dingle, waar de teddyboy-drummer tot z'n 21e woonde, wordt geveild nadat de vorige bewoner na er 37 jaar gewoond te hebben is overleden.

Het woningbouwbedrijf Plus Dane verkoopt het huis met twee slaapkamers aan de hoogste bieder tijdens een speciale veiling in maart in de wereldberoemde Cavern Club in Liverpool.

De richtprijs is 55.000 pond (72.000 euro), maar men hoopt dat er investeerders met een voorliefde voor de Fab Four op afkomen.

Volgens Plus Dane, die aangeeft dat de opbrengst zal worden geïnvesteerd in de huisvesting in de wijk, werd het Victoriaanse rijtjeshuis regelmatig bezocht door The Beatles en Cilla Black. Alsof dat alleen al niet aantrekkellijk genoeg is, wijzen ze er ook op dat de pub The Empress aan het eind van de straat op de cover staat van Sentimental Journey, het eerste soloalbum van Ringo uit 1970.

De verkoop van het huis is onderhevig aan een aantal restricties, zodat het geen toeristische bezienswaardigheid of een museum kan worden.

Admiral Grove ligt op de route van busladingen dagjesmensen, net zoals Madryn Street waar Ringo is geboren, een van de controveriele straten die van de sloop is gered na een lange impasse tussen de eigenaar (ook Plus Dane), campagnevoerders van het historisch erfgoed en de gemeente Liverpool.

Margaret Gorse, die sinds 1978 in Admiral Grove 10 heeft gewoond, was tot aan haar dood vorig jaar altijd zo vriendelijk mensen in het huis te laten om binnen te kijken, aldus de woningbouwvereniging.

De directeur van Plus Dane, Claire Griffiths, zegt: “Plus Dane heeft alle mogelijkheden voor dit perceel beschouwd nadat Margaret, die een zeer gewaardeerd persoon was in de gemeenschap, was overleden. Wij vinden dat de beste optie voor de gemeenschap is om het huis te verkopen, zodat de opbrengst kan worden geïnvesteerd in de huizen in de wijk L8 van Plus Dane.” 

Plus Dane beschikt over 12 percelen in Admiral Grove, en de rest is van andere woningbouwverenigingen of privé-eigenaren.

De veiling vindt plaats in de Cavern Club op donderdag 24 maart.

De veilingmeester van Countrywide Property Auctions, Tony Webber, zegt: “We zijn verheugd en trots dat Plus Dane Housing heeft gekozen voor Countrywide om dit perceel te veilen, dat zo'n uniek onderdeel vormt van zowel de geschiedenis van Liverpool als van The Beatles. We hebben ook percelen geveild waar de andere drie leden van The Beatles hebben gewoond - John Lennon, George Harrison en Paul McCartney, en we verwachten veel interesse van mogelijke kopers uit het VK en wereldwijd. Alle geïnteresseerden dienen hun gegevens zo spoedig mogelijk door te geven, zodat ze deze unieke kans niet mislopen.”

(Bron: liverpoolconfidential.co.uk)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634560