Beatlesfanclub NL

handt.png

Een handtekening van een beroemdheid in je bezit krijgen gebeurt je niet elke dag.

En je zou denken dat het bemachtigen van handtekeningen van elk lid van de meest beroemde band aller tijden en van spelers van het Engelse winnende team van de wereldcup helemaal niet te betalen zou zijn.

Maar deze zeldzame collectie beroemde handtekeningen kon wel degelijk gekocht worden, dankzij een vrouw uit Sutton Coldfield, die afstand deed van haar geliefde collectie beroemde namen die ze afgelopen week tijdens een veiling voor zo’n €2.400,- verkocht.

De handtekeningen van ieder Beatles-lid tijdens hun optreden in Coventry in de jaren ’60 plus die van de voetballegendes, waaronder Bobby Moore en Geoff Hurst, maken deel uit van het kostbare handtekeningenboek dat in het bezit was van Jill Darby.

“Het klinkt heel opwindend, maar in feite was het een beetje valsspelerij, want ik had een tante, Marjorie Warden, en zij werkte toendertijd achter de kassa van het Coventry Hippodrome. Zij bood aan om de handtekeningen van de Beatles voor me te bemachtigen en dat heeft ze toen gedaan”, verklaarde ze.

De opwindende vondst veroorzaakte nogal wat opschudding bij veilinghuis Richard Winterton in Lichfield, waar het top-veilingstuk woensdag 20 januari onder de hamer ging

Directeur Richard Winterton zei: “Je ziet behoorlijk veel handtekeningenboeken voorbijkomen, en, een beetje oneerbiedig wellicht, hup, hup, hup, 3x niks – maar deze was anders. Ik begon achterin en was onder de indruk en haastte me naar de rest van het team om te vertellen waar we tegenaan gelopen waren.”

Jill hoopt dat de verkoop van het boek kan bijdragen aan haar droomreis naar de Galapagos Eilanden.

Maar waarom wilde ze afstand doen van een handtekeningenboek waarin enkele van de beroemdste namen staan van de Britse sport- en muziekgeschiedenis?

 “Ik ben op een punt in mijn leven beland waarop ik denk dat ik de iets meer van de wereld zou moeten ervaren”, zei ze.

 “Ik heb mijn herinneringen voor de rest van mijn leven”.

(Bron: suttoncoldfieldobserver.co.uk)

(Vertaling: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634810