Beatlesfanclub NL

Ringo Starr wordt in 2016 opnieuw geholpen door zijn vrienden.

De twaalfde en langstlopende incarnatie van zijn All-Starr Band, samen sinds 2012, maakt plannen om in het nieuwe jaar opnieuw te gaan toeren. “Ja, we gaan er weer op uit, ik geloof komende zomer,” vertelt Todd Rundgren – die ook al lid was van de tweede All-Starr Band in 1992 en nu weer in de huidige formatie – aan Billboard. “We hebben besloten om nog een tournee door Amerika te doen en ik hoor geruchten over een mogelijke terugkeer naar de Pacific Rim in oktober, of zoiets.” Er zijn natuurlijk uitdagingen in de planning – met name de verplichtingen van gitarist Steve Lukather aan Toto en de betrokkenheid van keyboardspeler Greg Rolie bij de reünie van het vroegere Santana, als ook de soloprojecten van Rundgren. Maar iedereen lijkt meer dan bereid om problemen hierin op te lossen.

“Als het aan Ringo ligt en zolang het voor iedereen mogelijk is om erbij te zijn, blijft hij dit waarschijnlijk doen tot hij, of één of meerderen van ons het niet meer kan doen,” zegt Rundgren. Starr zelf geeft aan: “Ik houd van deze band.  Ik houd van de jongens en we kunnen het goed met elkaar vinden en iedereen is leuk. Ik houd het bij elkaar.” En Rundgren bevestigt dat deze All-Starr Band net iets meer heeft dan zijn voorgangers.

“Ik denk dat dit de band is die hij altijd al heeft gewild, waar iedereen goed met elkaar overweg kan en iedereen beschikt over genoeg muzikale vaardigheden waardoor we elkaars materiaal kunnen spelen,” verklaart Rundgren. “Een probleem van een All-Starr Band is de eis dat je minimaal hitsingles op je naam moet hebben. En het is makkelijk genoeg om iemand te vinden die zijn eigen drie nummers kan spelen, maar je moet in staat zijn om ook de hits van de anderen te kunnen spelen en vaak genoeg kan iemand wel zijn eigen nummers, maar wanneer het op andermans materiaal aankomt, zetten ze het geluid van hun gitaar zacht en doen ze alsof ze tokkelen. Dat gebeurt niet met deze samenstelling.”

Rundgren maakt plek in zijn drukke schema voor de All-Starrs, ook na het drukke 2015 waarin hij twee albums uitbracht (Global en Runnddans) op tournee ging met verschillende groepen. En hij zegt dat zijn interesse in elektronische muziek die hij hierbij tentoonspreidde, en eerder al op State uit 2013, waarschijnlijk voortzet.

“Het doel is om het uit te proberen en een jonger publiek te trekken,” verklaart de 67-jarige Rundgren. “Want het merendeel van het publiek is net zou oud als ik, soms nog ouder, en ze verdwijnen letterlijk. Niet om er grappen over te maken, maar wanneer mensen deze leeftijd bereiken, worden ze zwakker en gaan niet meer zo veel uit en ze overlijden. Dus als je wilt doorgaan en een publiek wil blijven houden, moet je er meer mensen bij betrekken en de kans is groot dat dit komt in de vorm van een jonger publiek. En de muziek waar zij naar luisteren, is EDM, dus daarin zoek ik een plek voor mijzelf.”

(Bron: Billboard.com)

(Vert: Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634620