Beatlesfanclub NL

 

 

https://youtu.be/OmKCb9LcEoM

Gitarist Miloš Karadaglić, bekend van zijn klassieke gitaar-cd’s, verlegt zijn focus naar de Beatlesop zijn nieuwe album ‘Blackbird: The Beatles Album’ dat op 15 januari uitgebracht wordt door Universal Music Classics. Afgezien van de Beatlessongs op deze cd heeft het album een paar hele duidelijke connecties met de Fab Four. Het werd niet alleen opgenomen in Studio 2 in de Abbey Road Studio’s, de plek waar de Beatles hun opnames maakten, maar op het nieuwe album worden ook een paar originele microfoons gebruikt van de Beatles-opnames. “De energie, de hele magie van deze plek was echt overweldigend. Het leek een beetje alsof ze er allemaal bij waren”, zei hij.

Op de tracklist staan zowel songs van Lennon-McCartney als van George Harrison. De 15 nummers op een rij: ‘Blackbird’, ‘Come Together’, ‘Fool On the Hill’, ‘And I Love Her’, ‘While My Guitar Gently Weeps’, ‘Let It Be’ (met Gregory Porter), ‘Eleanor Rigby’, ‘Yesterday’, ‘Something’, ‘She's Leaving Home’ (met Tori Amos), ‘Michelle’ (met Steven Isserlis), ‘Here, There and Everywhere’, ‘Here Comes the Sun’, ‘All My Loving’ en ‘Lucy in the Sky With Diamonds’ (met Anoushka Shankar).

Zijn schitterende versie van ‘Blackbird’, te zien en te beluisteren via de link op deze pagina, geeft een voorbeeld van hoe het album klinkt. Paul McCartney speelde het lied zelf op de akoestische gitaar, maar deze versie geeft het lied extra charme. Alle nummers zijn echter prachtig. John Lennon’s ‘Come Together’ is veranderd van een rocknummer in een gevoelige ballad. ‘All My Loving’ is teder en emotioneel. ‘Here Comes The Sun’ begint langzaam, maar versnelt dan, bijgestaan door een vioolkwartet, en de combinatie is een waar genoegen. Het langzame en gevoelig gespeelde ‘Fool on the Hill’ is absoluut adembenemend. ‘And I Love Her’, ‘Something’ en ‘While My Guitar Gently Weeps’ zijn gevoelig en mooi geïnterpreteerd door Miloš.

Op het overigens instrumentele album zorgen de vier nummers waarop samengewerkt wordt met anderen voor een paar interessante momenten. De cello van Steven Isserlis op ‘Michelle’ is een voortreffelijke aanvulling. Anoushka Shankar, dochter van Ravi Shankar, speelt de sitar in ‘Lucy in the Sky With Diamonds’; samen met de klassieke gitaar zorgt dat voor een psychedelische sfeer in de geest van George Harrison. Tori Amos levert een charmante bijdrage met haar stem in ‘She’s Leaving Home’ en Gregory Porter zorgt voor wat soul in ‘Let It Be’.

“Het opnemen van dit album opende een deur naar een totaal andere realiteit”, zei hij in een interview dat hij gaf voor het album. “Het was alsof ik een alter ego aan het ontdekken was waarvan ik nooit wist dat ik die had.” De gitarist vertelt ook het verhaal over hoe hij heeft geprobeerd om met Paul McCartney in contact te komen. Toen hij werkzaam was als gitaarleraar, las hij in een krant dat de Beatle een gitaarconcert aan het samenstellen was. “Helemaal opgewonden vertelde ik een vriend hierover en hij liet me zien waar Sir Paul woonde. Ik drukt op de bel buiten op de grote houten poort…. Ik liet een demo-cd voor hem achter (met onder andere mijn interpretatie van ‘Yesterday’) en een uitgebreide brief waarin ik hem uitlegde waarom ik degene moest zijn die zijn concert moest spelen”, zei hij. “Natuurlijk heb ik nooit wat van hem gehoord.”

Maar ‘Blackbird: The Beatles Album’ is een heerlijk album. Het laat nogmaals zien hoe goed de muziek van de Beatles het doet op veel verschillende manieren, als we dat al niet wisten. Dit is een blijvertje.

(Bron: examiner.com)

(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634960