Beatlesfanclub NL

Broadwayshow komt naar het Epstein Theater in Liverpool in april 2016.

Een toneelstuk over Beatleslegende John Lennon dat voor het eerst gespeeld werd in Australië en daarna een hele tijd speelde op Broadway (New york). Het stuk deed daarna het publiek versteld staan tijdens het Fringe Festival in Edinburgh en nu komt het  naar Liverpool in april 2016.

“Lennon: Through A Glass Onion” gaat in première op maandag 18 april in het Epstein Theater (Hannoverstraat in Liverpool) en loopt tot vrijdag 29 april. Er zullen 14 voorstellingen zijn waaronder 4 middagvoorstellingen.

Het stuk werd geschreven door John Waters en geproduceerd door Harley Medcalf. De show bestaat uit een concertgedeelte en een gedeelte biografie en is een eerbetoon aan John Lennon – het fenomeen en zijn muziek. Tijdens het stuk worden 31 iconische hits ten gehore gebracht – Lennon en Lennon/McCartneyhits met onder andere Imagine, Strawberry Fields Forever, Revolution, Woman, Lucy in the Sky with Diamonds, Working Class Hero en Jealous Guy.

Schrijver John Waters is één van de meest erkende en gerespecteerde auteurs van Australië. Hij werd in Engeland geboren en bouwde de laatste 40 jaar heel veel respect op bij vele fans. Hij verzamelde een hele schare van fans rondom zich die houden van toneel, musical, televisie, film en in de muziek – fans van over de hele wereld.

Harley Medcalf is al 40 jaar actief bezig als producer, hij heeft meer dan 300 shows geproduceerd in meer dan 300 steden over de hele wereld. Hij werkte onder andere met Elton John, Michael Crawford, Michael Flatley, Shirley Bassey en Meat Loaf.

De toneelvoorstelling werd voor het eerst gebracht op een klein podium in het Tilbury Hotel in Sydney in 1992 – 12 jaar nadat John Lennon vermoord werd. De show lokte volle zalen en was een succesverhaal. De voorstelling ging op tournee en overal waren de zalen uitverkocht. Als orgelpunt werd de voorstelling ook gespeeld in een volledig uitverkocht Opera House in Sydney. Daarna  werd de voorstelling  3 maanden in  West End in Londen gebracht.

Recent was het stuk 16 weken in New York te zien. En in de zomer van 2015 kon het publiek tijdens het Fringe Festival in Edinburgh 3 weken lang genieten van de voorstelling. Op dit moment tourt het stuk terug door Australië.

Harley zegt: ‘Het stuk wordt overal waar we spelen warm onthaald. Het is nu voor ons een hele eer dat we ook in Liverpool – de geboorteplaats van John Lennon – mogen spelen. Dit is voor ons heel speciaal en we nodigen dan ook graag alle inwoners van Liverpool uit om te komen kijken naar dit stuk over het leven van John Lennon bekeken vanuit een heel ander perspectief.

‘Voor het publiek is dit een emotionele reis naar het verleden of een introductie in het leven van één van de meest fascinerende iconen van onze tijd. En we kunnen dat toch nergens beter brengen dan in de thuisstad van de vier Beatles.’

In Lennon: Through A Glass Onion speelt Daniel Taylor, een acteur uit Liverpool, de hoofdrol. Hij brengt John Lennon  op een fantastische manier weer tot leven en heeft een verrassend gelijkend accent.  Daniel kreeg heel veel waardering voor zijn hoofdrol in The Tommy Cooper Show.  Hij speelt in het stuk over Lennon samen met Stewart D’Arrietta. 

Stewart D’Arrietta speelde recent nog mee in ‘Belly of a Drunken Piano’, de show van Tom Waits die 9 maanden in New York liep. Eerder dit jaar was hij muzikaal directeur voor het ‘The White Album Concert’ van The Beatles dat gebracht werd in het wereldberoemde Opera House in Sydney..

LENNON: THROUGH A GLASS ONION

Van maandag 18 april tot vrijdag 29 april 2016
Avondshows beginnen om 19.30 uur
Middagvoorstellingen op donderdag 21 april / zaterdag 23 april / donderdag 28 april en vrijdag 29 april – begin 13.30 uur
Tickets: £15 - £25

THE EPSTEIN THEATRE
85 Hanover Street
Liverpool
L1 3DZ

Tickets te verkrijgen vanaf vrijdag 27 november.

(Vertaling: Janien Nuijten-Colans)

 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635010