Beatlesfanclub NL

John, Paul, George en Ringo waren briljante muzikanten, maar ze zouden als cabaretiers ook een prima carrière hebben gehad.

Ze waren, natuurlijk, geweldige muzikanten — maar we moeten niet vergeten dat ze waarschijnlijk als komieken ook een behoorlijke loopbaan hadden gehad.

Ik vond het heerlijk om mezelf onder te dompelen in het klassieke ‘Fab Four Fest’ wat de natie’s favoriete Beatles nummer 1 was (ITV, woensdag). De muziek was natuurlijk fantastisch, maar dat was de relaxte en natuurlijke humor van John, Paul, George en Ringo ook.

Om hen te zien dollen met grote komieken als Ken Dodd en Morecambe & Wise was een groot genoegen, waarin de band met hen speelden als gelijken in plaats van ‘aangevers’ of stoere kerels.

Doddy kon met iedereen de vloer aanvegen, maar niet met de Beatles.
De schildknaap uit Knotty Ash babbelde met hen over een mogelijke personage uit de pop. Hij dacht aan “Cliff of Rock” — waarop Paul antwoordde: “Of Cliff Dodd… Rock Dodd.”
En toen Doddy suggesties vroeg voor een 'aardse naam’, zei John heerlijk droog “Sod.” (Zode)

Er was ook een heerlijke dialoog tussen John en Eric Morecambe — nadat John zei: “Mijn vader vertelde me wel eens over jou” (met zijn hand gaf hij aan hoe klein hij toen nog was), Eric antwoordde “Je hebt wel een kleine vader, of niet ?”

Lennon kwam niet meer bij van het lachen, en zo ook alle kijkers — en dat gebeurde nog eens toen George door een journalist in A Hard Days Night gevraagd werd: “Hoe noem je zo’n haarstijl ?” hij antwoordde met “Arthur.”

Dat en met al die geweldige muziek — die toen gepresenteerd werd in een geconcentreerde vorm zoals deze, maakt de successen van de band alleen maar groter — er waren zoveel fragmenten met informatie.

Zoals , bijvoorbeeld het verhaal van John en Paul die geïnspireerd waren toen ze “From Me To You’ schreven nadat ze de bladzijde met brieven “From You To Us” in de New Musical Express lazen.

En ik vond het verhaal van Joe McGrath heel leuk, die de video voor ‘I Feel Fine’ regisseerde. We zagen een alternatieve versie met de jongens die ‘Fish and Chips’ aten. Joe zei: “Brian Epstein zag die en zei “Dat kun je niet gebruiken, dan zien ze eruit als gewone mensen… net zoals de Rolling Stones.”

Je zou kunnen beweren dat iedereen die in Liverpool woont of werkt geen Beatles muziek hoeft te bezitten omdat zij de discografie dagelijks absorberen.

Het kan makkelijk dat je het allemaal voor lief neemt, omdat we de nummers en verhalen zo goed kennen. Maar dat moeten we niet doen — we zouden ten aller tijde ongelooflijk trots op hun moeten zijn.

De hitlijst ? Hey Jude staat bovenaan — maar jammer dat Strawberry Fields Forever niet op nummer 1 kwam in de Uk of US.
Dat is toch hun beste nummer… of niet soms ?

(Bron: Liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635020