Beatlesfanclub NL

Een afhaalrestaurant in West Malling komt met een eerste kebab shop ter herinnering aan The Beatles. (In West Malling namen The Beatles Magical Mystery Tour grotendeels op.)

Sommigen zullen zeggen dat een heerlijke kebab een  goede afsluiting is van a Hard Day’s Night. In de Rain Grill bereiden ze een heerlijke Beatles ‘ Shish Love You met een pittige chilisaus. De Rain Grill is de eerste donner-verkoper die een donner heeft bereid ter herinnering aan The Beatles en zij ontvangt daarvoor een blauwe gedenkplaat.  De kebab-winkel was eerst een tearoom en daarvoor was ze gevestigd in het nieuwskantoor in de stad. Het was drummer Ringo Starr die in 1967 tijdens de opnames van The Magical Mystery Tour naar een kiosk ging om een kaartje van John Lennon te kopen voor zichzelf en zijn tante Jessie.

Momenteel worden in West Malling blauwe gedenkplaten toegekend en het was het afhaalrestaurant aan High Street dat een dergelijke gedenkplaat mocht ontvangen.  Een ander leuk weetje met betrekking tot The Beatles is, dat Lennon een opvallende hoed heeft gekocht bij Baldock E and Sons op de hoek van Swan Street. Deze winkel is er nog steeds.

Magical Mystery Tour, de film die door critici werd afgekraakt, werd grotendeels in West Malling gefilmd op het vliegveld. Dat vliegveld staat nu bekend als Kings Hill. 

De gemeenteraad van Tonbridge and Malling Borough onthulden 16 gedenkplaten in het centrum van de stad met daarop QR-codes. Scannen van deze codes geeft toegang tot een kaart van de omgeving en geeft informatie en foto’s over de plek. Dit kan in 12 verschillende talen en het is de bedoeling om het toerisme in de stad en de omgeving te stimuleren. Anderen die een gedenkplaat krijgen zijn politici, kunstenaars en oorlogshelden.

(Bron: sevenoakschronicle.co.uk)
(vert.: Toine Gribling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634980