Beatlesfanclub NL

Dr. David Halleran vertelde op 8 november 2015 in een televisie-interview aan Fox News dat hij eigenlijk de huisarts was die dienst had op de avond dat John Lennon stierf.

Hij geeft aan dat hij besloten heeft om nu met zijn verhaal naar buiten te treden om daarmee de beweringen te weerleggen van andere dokters die door de jaren heen al talloze malen zijn geïnterviewd over hun rol die avond. Het Fox News item van Howard Kurtz in de categorie ‘Media Buzz’ werd aangekondigd als ‘Wat gebeurde er werkelijk op de avond dat John Lennon stierf?’. Kurtz zegt alle verhalen over wat er die avond gebeurd is, van belangrijke medische details tot de reactie van Yoko Ono, al vijfendertig jaar lang onjuist zijn. Het item roept dan ook de vraag op: ‘Wil de echte dokter die John Lennon behandelde alsjeblieft opstaan?’.

Op 8 december 1980 werd John Lennon om 22.50 uur op de stoep van zijn woning in het Dakota gebouw neergeschoten. Twee politieagenten brachten hem naar het St. Lukes-Roosevelt Hospital, omdat al snel duidelijk was dat ze geen tijd hadden om op de ambulance te wachten. Dr. Halleran vertelde Kurtz dat ‘Twee andere dokters hebben de credits voor het proberen te redden van John Lennons leven opgeëist’. Hij verwijst hiermee naar Dr. Stephan Lynn en Dr. Richard Marks, die beiden vaak hun verhaal hebben verteld over het behandelen van Lennon die avond.

Sindsdien heeft hij nooit de interviews van deze andere twee dokters bekeken, zo zegt hij. Maar toen de dertigste gedenkdag naderde, zag hij een interview met Dr. Lynn, die zijn behandeling van Lennon in geuren en kleuren vertelde, inclusief een verhaal waarin hij hem open sneed en ‘zijn hart met zijn handen masseerde’. Dr. Halleran, verbolgen, besloot dat het tijd was om de zaken recht te zetten. (Lees dit interview met Lynn, ‘Herinneringen aan de avond dat ik Lennons levenloze hart vasthield’, NY Times, 8 december 2005. Bekijk ook dit interview waarin Dr. Lynn zijn verhaal doet op YouTube.)

Dr. Richard Marks werd ook geïnterviewd voor een artikel in het tijdschrift People Magazine over de 10de sterfdag van Lennon (10 december 1990) waarin hij aangaf dat hij de chirurg was op de eerste hulp die avond die als een dolle streed voor Lennon en zijn borstkast opende (waarbij hij nooit enige melding maakte van Dr. Lynn of Dr. Halleran). “Toen ik me realiseerde dat hij het niet ging redden, naaide ik hem weer dicht. Ik voelde me machteloos,” vertelde Marks in dat interview.

Nu zegt Dr. Halleran dat geen van beiden erg veel deed die avond en dat hij degene was die tevergeefs probeerde om Lennons leven te redden. De andere verpleegkundigen die er die avond bij waren, onderschrijven Dr. Hallerans verhaal, zeggende dat de twee andere dokters ‘helemaal niets deden’. Verpleger DeSoto zei dat Dr. Lynn terugkwam naar het ziekenhuis om te helpen, maar wel pas nadat hij had gehoord dat het John Lennon was die was binnengebracht. Hij was toentertijd het hoofd van de eerste hulp. Vanwege die functie moest hij geïnformeerd worden en hij was het die het gechoqueerde publiek op de hoogte hield van Lennons prognoses. Maar hij behandelde Lennon niet, zo stellen ze, omdat dat al gebeurd was tegen de tijd dat hij er was.

Yoko Ono’s reactie op de dood van haar echtgenoot werd blijkbaar ook wat verfraaid. Volgens Dr. Lynn reageerde Yoko heftig. “Dr. Lynn herinnert zich dat Ono ging liggen en met haar hoofd tegen de vloer bonkte.” Maar verpleger DeSoto zei gisteren dat Dr. Lynn er niet eens was toen Yoko Ono aankwam, maar Dr. Helleran, en dat Yoko niet met haar hoofd tegen de grond bonkte. Yoko Ono bevestigde dit desgevraagd zelf ook, zeggende: “Ik sloeg niet met mijn hoofd tegen de grond”. Ze zei dat ze daarmee zichzelf schade zou hebben toegebracht en dat ze als moeder voor Seans welzijn rustig moest blijven. Dit vaak vertelde verhaal blijkt nu onjuist te zijn, wat twijfels oproept over alle andere beweringen van Dr. Lynn.

Hoewel Dr. Halleran beweert dat dit de eerste keer is dat hij zijn verhaal naar buiten brengt, is er ook een YouTube interview met hem van december 2011.

De medische dossiers van die avond zijn nooit vrijgegeven.

(Bron: examiner.com )
(Vert.: Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633050