Beatlesfanclub NL

Moonstar, het paard van de voormalige Beatle, heeft model gestaan voor het houten speeltuig

Sir Paul McCartney gaat een speciaal gemaakt hobbelpaard – met de inscriptie Lucy In The Sky With Diamonds – veilen om geld in te zamelen voor het ziekenhuis Alder Hey.

De voormalige Beatle heeft zijn eigen Appaloosa-paard model laten staan voor het houten paard en er het opschrift ‘rocking horse people eat marshmallow pies’ op geschreven, een eerbetoon aan John Lennon’s geweldige hit in 1969.

Het stuk speelgoed, gemaakt door ambachtslieden van Stevenson Brothers, gaat onder de hamer om geld in te zamelen voor het kinderziekenhuis, waar zijn eigen moeder volgens Paul korte tijd heeft gewerkt.

Later deze maand kan er op het hobbelpaard geboden worden, waar in het binnenste van het dier ook nog een ‘extra verrassing’ zit verstopt in een geheim vakje.

Stevenson Bros, die ontwerpen hebben gemaakt voor The Queen, hebben de kleuren en de tekening van Sir Paul’s paard Moonstar gekopieerd.

Een woordvoerder van McCartney zei: ‘Dit hobbelpaard is een uniek exemplaar.’

‘Paul vertelde ons dat hij het ziekenhuis goed kent en dat hij gelooft dat zijn moeder Mary daar zelfs een tijdje als verpleegster heeft gewerkt.’
Sir Paul was 14 jaar toen Mary McCartney overleed aan een embolie na een operatie in verband met borstkanker.

Alder Hey, dat een verbouwing van 335 miljoen euro achter de rug heeft, besteedt alle opbrengsten van de veiling aan levensreddende apparatuur en baanbrekend onderzoek.

Tijdens het tien jaar durende project is er onder meer binnenshuis een reusachtig boomhut gebouwd, op zes zalen een buitenspeelplek ingericht met een aquarium, een tuin om in te ontspannen en interactieve schermen geplaatst in de wachtkamers voor patiënten.
Er is twee jaar gebouwd aan het nieuwe Alder Hey ziekenhuis. Het heeft 270 bedden en 16 operatiekamers, verdeeld over vijf verdiepingen.

Vorige maand zijn de patiënten verhuisd van het oude ziekenhuis naar de nieuwe plek.

De veiling zal één week duren vanaf 19 november. Ga naar Sir Paul’s website om een bod uit brengen.

(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633060