Beatlesfanclub NL

Binnenkort op tv: ITV in Engeland gaat op woensdag 11 november om 20:00 uur locale tijd een twee uur durend programma uitzenden, genaamd 'The Nation's Favourite Beatles Number One', als onderdeel van de promotie voor de nieuwe uitgave van '1' van de Beatles op cd en BluRay/dvd.

In het programma zijn diverse bijzondere filmpjes te zien, onder andere uit de archieven van ITV zelf, en zeldzaam materiaal van Apple - van de enige overgebleven clips van de groep tijdens een optreden in de Cavern Club in Liverpool in 1962 tot het laatste openbare optreden van de band op het dak van het Apple-gebouw zeven jaar later.

Er komen ook Beatlesfans aan het woord zoals Michael Palin, Sandie Shaw, David Tennant, Twiggy, Björn Ulvaeus en Sue Johnston, die destijds vaak in de Cavern Club te vinden was.

Het format 'The Nation's Favourite' wordt geproduceerd door Shiver en is al gebruikt voor muzieksensaties en genres zoals Abba, Elvis, Queen en Motown.

The Nation's Favourite Beatles Number One is voor de ITV in opdracht gemaakt door Priya Singh en Richard Klein.

Priya Singh zegt: “De Beatles hebben de populaire cultuur en muziek jarenlang gedefinieerd, dus het is geweldig dat we hun hits op ITV kunnen vieren. Iedereen heeft een favoriete nummer één van de Beatles, maar welke heb jij, en welke heeft het land?”

Het programma wordt exclusief geproduceerd door Mark Robinson en geproduceerd door Stephen McGinn en John Piper.

Mark Robinson zegt: “De Beatles hebben in het Verenigd Koninkrijk meer nummer één hits gehad dan welke andere band ook. Het is moeilijk om van tevoren te zeggen welk nummer door het land als nummer één is gekozen.

Het is heel bijzonder om te zien hoe de muziek van de Beatles in zeven jaar tijd is veranderd - het zijn 27 nummers die deze revolutie in de populaire muziek in kaart brengen.”

Tony Bramwell heeft veel van de promo-clips van de Beatles geproduceerd voor Subafilms, dat later Apple films werd. Hij is ook geïnterviewd voor het programma en praat over “de filmpjes die ik heb gemaakt”.

(Bron: wogew.blogspot.be)
(Vert.: Liesberth te Boekhorst)

 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633050