Beatlesfanclub NL

De nieuwste gerestaureerde video die door de Beatles is uitgebracht vooruitlopend op de dvd '1' en '1+' is 'Penny Lane'.

Deze video is tussen 5 en 7 februari 1967 opgenomen, op verschillende locaties: Stratford in Londen, Knole Park in Kent, en natuurlijk Liverpool. De video is geregisseerd door Peter Goldman, die ook de video 'Strawberry Field Forever' regisseerde. Hij werd aan de band voorgesteld door Klaus Voormann.

Zowel Ringo Starr als Paul McCartney zegt in het commentaar over de video op de nieuwe dvd dat de opnames erg plezierig waren, maar ook een aantal uitdagingen kenden. “We hadden amper op een paard gezeten, en dat is te zien”, zegt Paul McCartney. “We hadden ze nog net in bedwang, maar die van Ringo sloeg op hol. Ringo was niet echt een paardenmens, en dan valt het niet mee, als je niet weet wat je met zo'n dier moet doen.”

“Iemand kwam met het fijne plan ze op paarden te zetten”, zegt Ringo Starr in zijn commentaar in de derde persoon over de Beatles. “Kijk naar die van mij. Hij wil ervandoor, dus ik heb er geen al te beste herinneringen aan.”

“Ik herinner me vooral van deze opnames dat ik steeds zei: 'Waar is Ringo?'”, zegt McCartney. “Echt iets voor hem, om in de verte te verdwijnen op z'n galopperende witte paard.”

Twee dagen later filmden de Beatles in hetzelfde Knole Park scenes voor 'Strawberry Fields Forever'. Op die dag ging John Lennon winkelen in het nabijgelegen Sevenoaks en vond hij de circusposter die de inspiratie vormde voor 'For the Benefit of Mr. Kite' op het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

De dvd's Beatles 1 en 1+ worden op 6 november wereldwijd uitgebracht en bevatten 27 video's in de standaard single-versie en 50 in de deluxe set met twee discs. Ze zijn allemaal pas gerestaureerd. De dvd heeft 5.1 Dolby Digital en DTS HD surround audio. The Beatles 1 cd is verbeterd en heeft nieuwe stereo-mixes.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633280