Beatlesfanclub NL

Op Record Store Day komen er nieuwe releases op vinyl uit van o.a. Paul McCartney, The Kinks, David Bowie.


Het is weer bijna de tijd van het jaar waarop liefhebbers van vinyl naar hun lokale platenzaak gaan om limited-edition LPs en andere uitgaves van verschillende artiesten aan te schaffen. De organisatie van "Black Friday" van Record Store Day heeft een complete lijst vrijgegeven van releases die vanaf 27 november beschikbaar zijn, wanneer de campagne van 2015 van start gaat.

Onder de vele artiesten die een release hebben aangekondigd zijn Paul McCartney, The Kinks, David Bowie, Lynyrd Skynyrd, John Mellencamp, Brian Wilson en The Zombies.

McCartney's bijdrage aan de campagne is een 12-inch vinylsingle met daarop een exclusieve remix van "Say Say Say", zijn duet uit 1983 met Michael Jackson. De B-kant van de single bevat een instrumentale versie van het nummer. Aldus de Amerikaanse website van Black Friday.

In Amerika is Black Friday een begrip. Dit is de dag na Thanksgiving Day, de nationale feestdag die altijd valt op de vierde donderdag in november. Het wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Ook Record Store Day Amerika grijpt deze dag aan om de onafhankelijke platenzaak voor het voetlicht te brengen. Daarom worden ieder jaar op de laatste vrijdag van november diverse exclusieve vinylreleases uitgebracht. Record Store Day Nederland brengt een selectie van de releases in de VS naar ons land, aangevuld met Nederlands product. 

Naast exclusieve vinyl releases worden er ook mooie cd-boxen tegen gereduceerd tarief aangeboden op deze dag. Record Store Day Nederland mikt op enkele tientallen releases. De lijst met beschikbare releases en aanbiedingen wordt naar verwachting eind oktober/begin november bekend gemaakt.

Met Black Friday wil Record Store Day Nederland zo vlak voor Sinterklaas en een maand voor Kerst de platenwinkels extra in de spotlight zetten.

Kijk op http://www.recordstoreday.nl/black-friday-2015  voor de volledige lijst.

(Bron: abcnewsradioonline.com)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633260