Beatlesfanclub NL

Op 24 juli 1997 bracht George Harrison samen met zijn oude vriend Ravi Shankar een bezoek aan VH1 om te praten over Shankar's nieuwe studioalbum, Chants of India, waaraan Harrison heeft meegewerkt.

Volgens gastheer John Fugelsang had Harrison gepland om 10 minute langs te komen om 'voor ons even een paar liedjes te spelen'.

In plaats daarvan sprak de 'stille Beatle' geruime tijd over de Fab Four, het Concert for Bangladesh, zijn eigen muziek en zijn spiritualiteit.

De grootste verrassing was toch wel dat hij de VH1 crew trakteerde op verschillende liedjes, waaronder 'All Things Must Pass', de titelsong van zijn album uit 1970, 'If You Belonged To Me', een nummer van het album Vol. 3 van Traveling Wilburys uit 1990, en een nieuw nummer 'Any Road', het eerste nummer van Harrison's (fantastische) album Brainwashed dat in 2002 is uitgebracht, een jaar na zijn dood.

Het interview en het optreden, waarvan je het meeste hieronder kunt bekijken, zou Harrison's laatste blijken te zijn; hij kreeg later dat jaar de diagnose keelkanker en overleed in november 2001. Hij overleefde ook tenauwernood een ongelofelijk gewelddadige aanval in zijn huis in Friar Park in december 1999.

Eigenlijk, als je alles in overweging neemt dat Harrison is overkomen na dit interview, realiseer je je dat dit de laatste keer was dat Harrison gezond, gelukkig en behaard was. Hij zag er veel jonger uit dan zijn 54 jaar.

Het interview was natuurlijk een hoogtepunt voor Fugelsang, die er alles aan deed om Harrison aan de praat te houden. Harrison was zichzelf en bracht de dingen vaak terug naar de connectie tussen muziek en spiritualiteit.

"Dat is eigenlijk waarom Chants of India belangrijk voor me is, want het is een kleine sleutel om de binnenkant te openen," zei hij. "Voor iedereen die kan zitten en ehmm... 'zijn gedachten kan afzetten, relaxen en meestromen' en luisteren naar iets dat is ontstaan in een transcendent, want alle woorden van deze nummers worden gedragen op een zeer subtiele spirituele vibratie. En het gaat boven intellect. Dus laat jezelf vrij zijn om dat effect te ervaren. Het kan effect hebben, een positief effect."

 De video's:

Hieronder kun je 'All Things Must Pass', 'Any Road' en het complete interview en het optreden bekijken. Geniet ervan!

 

 

 

 

(Bron: guitarworld.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633260