Beatlesfanclub NL

Simmons denkt dat het gebrek aan een muzikale infrastructuur dodelijk is voor potentiële grote bands.

Kiss-basist Gene Simmons vraagt zich af waar de volgende grote band vandaan moet komen, wijzend naar de aard van de moderne muziekindustrie die hij als reden ziet voor het gebrek aan grote, eigentijdse bands.

Hoewel Simmons zegt fan te zijn van hedendaagse popartiesten zoals Taylor Swift en Katy Perry, suggereert hij dat hun ‘houdbaarheid’ niet overeenkomt met die van grote artiesten, en ook dat er ’10.000 uur’ aan ervaring nodig is om volledige ervaring te krijgen op een bepaald gebied.

Pratend met het Nieuw-Zeelandse radiostation ‘The Sound’ zei Simmons:

“Er komt geen volgende Kiss, of volgende Beatles, of wat dan ook, omdat er geen infrastructuur is. Hier, speel dit spel met me. Van 1958 tot 1988 is dertig jaar. Wat leverde ons dat op? We hebben Elvis Presley, The Beatles, The Stones, Jimi Hendrix, de grootste bands allertijden. En toen kwam de disco met Madonna, Donna Summer, dat alles… zij waren de grootste. In de popmuziek had je Michael Jackson, The Jackson 5, dat soort dingen… en U2. En in de heavy metal waren er Metallica en Iron Maiden en noem maar op. En er was Prince en dergelijke.”

“Van 1988 tot vandaag de dag… noem me de nieuwe Beatles en de nieuwe Stones. Noem me er één. Maar dat lukt niet. Rock is dood. En de reden daarvoor? Downloading en filesharing. Als je stopt geld te vragen voor dingen, wordt het waardeloos. Er moet dan ook een businessmodel komen dat een verandering gaat beteken. Want er zijn we geweldige bands, maar er is geen support systeem.”

Simmons verwijst ook naar het 10.000 uur concept: "Voordat The Beatles de studio ingingen om The Beatles te worden, speelden ze 10.000 uren in clubs. Dat zijn jaren. Je moet iets duizenden en duizenden uren doen voordat je er goed in wordt.  Tegenwoordig krijg je onmiddellijke erkenning wanneer je kunt neuriën onder de douche, jezelf inschrijft voor ‘The X Factor’ en op televisie komt en een platencontract krijgt. Maar bijna geen één van deze zangers die een platencontract krijgt, wordt echt groot.”

Simmons heeft al eerder dit onderwerp aangekaart, toen hij afgelopen juni zei dat de fans de muziekindustrie om zeep hadden geholpen. Hij zei:“Het is teleurstellend, want zij kiezen ervoor om een nieuwe band niet te ondersteunen… Dat beïnvloedt de volgende grote band, die zo geen kans krijgt. Waarom? Omdat er geen talenten meer zouden zijn? Die zijn er zeker wel! Maar de fans hebben het om zeep geholpen. Zij hebben de infrastructuur gesloopt.”

(Bron: nme.com)
(Vert.: Laura Alblas)


 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633260