Beatlesfanclub NL

Ringo Starr had op 15 oktober 1960 zijn eerste studiosessie met de Beatles, bijna twee jaar voordat hij lid van de groep werd.

Deze datum, de eerste keer dat Starr met George Harrison, John Lennon en Paul McCartney speelde, was op het moment dat de muzikanten hun kwaliteiten aan het perfectioneren waren tijdens optredens in Duitse clubs. Starr, die toen drumde bij Rory Storm and the Hurricanes, was in de Kaiserkeller-club in Hamburg, waar hun rivalen de Beatles ook waren.

De concurrentie tussen de twee groepen weerhield promoter Allan Williams er niet van ze in te zetten voor een sessie met Hurricanes-lid Lu Walters, voor wie hij de plaatselijke Akoustik Studio had afgehuurd om drie nummers op te nemen: “Fever”, de hit van Peggy Lee, “September Song” van Kurt Weill en “Summertime” van George Gershwin. Williams, die ook de manager van de Beatles was, vond dat dat laatste nummer iets extra's nodig had, dus sommeerde hij z'n groep in te vallen voor de Hurricanes en Walters bij dit nummer te begeleiden. De drummer van de Beatles op dat moment, Pete Best, was even de stad in, dus Starr bleef voor de opname achter z'n drumstel ziten.

“Allan Williams wilde dat onze groep drie nummers opnam met onze geweldige zanger Lu Walters”, zei Johnny “Guitar” Byrne, gitarist bij de Hurricanes. “Maar Allan vond onze groep niet goed genoeg en schakelde de Beatles in.”

Harrison had niet veel op met de sessie en omschreef Walters later als “een jongen die dacht dat hij zanger was”, en “betaalde om zelf een plaat op te nemen” in Akoustik, een kleine studio open voor het publiek waar je grammofoonplaten met je vrienden kon opnemen. En alhoewel er platen van “Summertime” van Walters waren gemaakt, waren dat er maar een paar, en volgens de Beatles Bible “zijn er geen exemplaren meer in omloop.”

Starrs kundigheid was al wel bekend bij zijn collega's, aangezien de Hurricanes een van de populaire groepen van Liverpool was, en deze korte tijd met de Beatles in de studio paste bij zijn reputatie. In augustus 1962 vroeg Lennon aan Starr om Best te vervangen, en de rest is rock 'n' roll geschiedenis.

(Bron: ultimateclassicrock.com)
(Vert.: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633280