Beatlesfanclub NL

John, Paul, George en Ringo zijn opgegroeid met de rivier de Mersey en de dokken van Liverpool als decor voor hun leven en muziek. Nu, voor het eerst, worden de Beatles zelf permanent geëerd op een cruiseschip.

Maandag vindt de onthulling plaats van de 'Cavern Club' op het onlangs gerenoveerde Noorse cruiseschip 'Norwegian Epic’. De Club is een replica van de kelder waar de Fab Four wilde optredens gaven in de dagen voordat zij wereldberoemd werden. Het was ook de plek waar artiesten als Cilla Black en Gerry and the Pacemakers in de vroege jaren 1960 optraden.

De 'on-board' Cavern is een joint venture met de club in Liverpool, waar de vele bezoekers dagelijks worden vermaakt door tribute bands en originele acts.

De Norwegian Cruise Line versie wordt geopend door de Cavern Club Beatles, die een up-tempo rock 'n' roll set zullen spelen (naar verwachting spelen ze Yellow Submarine niet……).

Passagiers van het cruiseschip kunnen dagelijks genieten van de muziek van The Beatles, gespeeld door live acts, maar regelmatig ook van hommages aan allerlei andere kunstenaars en van originele bands en zangers.

De kleur en de sfeer van de oorspronkelijke club - de warme, donkere omgeving met als handelsmerk de bakstenen bogen, de felgekleurde posters, de jaren 1960 stijl - het is allemaal nagebouwd in de versie op het schip.

Voor de openingsplechtigheid is ook Jon Keats aan boord. Hij zit in de directie van de Cavern Club en is zelf muzikant en acteur. Jon treedt ook op in Beatles- en John Lennon-tributes en heeft rollen gehad in voorstellingen over sterren als Billy Fury en Roy Orbison.

The originele Cavern Club opende opnieuw haar deuren in 1984, nadat hij werd gesloopt en op een andere plaats - verderop in Mathew Street - weer werd opgebouwd.

Op de ‘Norwegian Epic’ wordt ook de West-End musical ‘Priscilla, Queen of the Desert’ opgevoerd, evenals optredens van de dansgroep ‘Burn The Floor, stand-up comedians en circusartiesten.

(Bron: express.co.uk)
(Vert.: Aad Kuling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633260