Beatlesfanclub NL

Het zal gevierd worden van Liverpool tot Los Angeles en veel plaatsen ertussen, het begint op 6 oktober, John Lennon’s 75ste verjaardag zou zijn geweest op 9 oktober.
 
Hoogtepunten van de verschillende festiviteiten zullen een poging zijn om een wereld record te halen, geleid door Yoko Ono in New York en een onthulling over de verbetering van een een historisch landmark gerelateerd aan de Beatles geschiedenis in hun geboorteplaats Liverpool.
 
Het officiële evenement zal plaats vinden op dinsdag in Central Park in New York met Yoko Ono en meer dan 6000 studenten, artiesten, activisten en mensen uit de gemeenschap om een poging te wagen een officieel Guinness World Record neer te zetten met het maken van het grootste menselijke vrede’s teken. Het festijn wordt gehouden in samenwerking met de John Lennon Educational Tour Bus en zal gepaard gaan met ‘live’ muziek en speciale optredens. Er zal een luchtfoto gemaakt worden van de menigte bij de viering om een wereld record te krijgen. Registreren voor het evenement kan on-line bij een speciale ‘Eventbrite Imagine Peace’ site.
 
In Los Angeles zal een viering voor fans plaats vinden die om 18.00 uur begint op 9 oktober bij de ster van John Lennon op de Hollywood Walk of Fame in Vine str. vlak voor de Capitol Records toren. Fans kunnen de John Lennon verjaardag’s kaart tekenen die naar Yoko Ono gestuurd zal worden. Mitch O’Farrell van de gemeenteraad van Los Angeles zal de discussie over de John Lennon Peace Day resolutie leiden. 
 
In Liverpool, bij de St. Peter’s kerk waar John Lennon en Paul McCartney elkaar voor het eerst ontmoet hebben zal een speciale viering plaats vinden op 9 oktober om 14.00 uur om zowel John Lennon te eren als het gerenoveerde graf van zijn oom George Toogood Smith, die met zijn tante Mimi was getrouwd. Het evenement zal muzikaal begeleid worden door de Quarrymen, wat de groep was van John Lennon vóór de Beatles en die van de partij waren op de dag dat Lennon en Paul McCartney elkaar ontmoetten bij de kerk.
 
Dr. Donna Jackson, die het evenement organiseert , zei “Er zijn veel redenen waarom dit een belangrijke gebeurtenis is,” zei ze. “Bovenal is het een manier voor Beatles fan’s om ‘dank je wel’ te zeggen tegen een man die zo belangrijk was in het leven van John.”
 
Ze vertelde dat het werk tot stand is gekomen met de goedkeuring van de familie Lennon. “Voordat we de renovatie organiseerden hebben we gesproken met familieleden van John om uit te leggen wat we wilden doen. Het laatste wat we wilden was dat ze zouden denken dat wij ons wilden mengen in een privé familie zaak. Maar gelukkig gingen ze akkoord omdat dit een vriendelijke geste was van  Beatles fan’s. Oom George heeft vele jaren voor John gezorgd. Het is mooi dat Beatles fan’s nu wat terug kunnen doen door voor zijn graf te zorgen.”
 
De feestelijke onthulling zal worden bijgestaan door de Quarrymen en acteur Andrew Lancel, die Brian Epstein speelde in een toneelstuk over zijn leven. De Quarrymen zijn allemaal regelmatige bezoekers van de kerk. Lancel is niet alleen een enorme Beatles fan maar ook een lid van de congregatie van St. Peter’s. Tijdens de viering zal ook een speech gehouden worden door de Liverpool Beatles gids Jackie Spencer over het belang van oom George voor John Lennon, en een ‘live’ optreden van Mark Bloor, een van de plaatselijke muzikanten van de Cavern Club.
 
Twee andere evenementen zullen plaats vinden in de staten Washington en Californië. Apple Jam, een Beatles hommage groep, zullen Lennon’s 75ste verjaardag vieren met show’s op 9 oktober om 19.00 en 21.00 uur bij Bake’s Place 155, 108th Ave. NE in Bellevue, Washington. En de San Francisco Art Exchange zal een speciale expositie openen op 10 oktober, “Imagine Peace: The Art of John Lennon” genoemd. Er zullen meer dan 60  werken tentoongesteld worden op deze expositie inclusief een paar nieuwe uitgaven en het iconische “Self Portrait” die gebruikt is op de poster van de documentaire film uit 1988 “Imagine John Lennon.”
 
Bovendien zal Jeff Slate and Friends ‘live’ optreden  bij Hill Country, op 30 W. 26th St. in New York om 21.00 uur op 9 oktober. In de band zitten Earl Slick en Gary Van Scyoc die beiden hebben gespeeld met John Lennon. En Liverpool Productions zal “Remember Lennon: Imagine 75 “ opvoeren om 20.00 uur op 9 oktober in de College Street Music Hall, College St. 238, New Haven, Connecticut. In de show zit Peter Gendron, die John Lennon portretteerde in de ‘Fab Four tribute band en in “The Best of Beatlemania.”
 
(Bron: examiner.com)
(Vert.: Trix van Twist)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636900