Beatlesfanclub NL

Wanneer John Lennon in 1980 omkomt krijgt een van de meest melodieuze  songs uit zijn solocarriére “Nobody Loves You (When You’re Down And Out)” een extra gewicht.
 
Het nummer verscheen op 26 september 1974 als song op Walls and Bridges. Het is een gedenkwaardige aanklacht in de rock muziek en neigt naar necrofilie.
 
De song is een angstaanjagende voorspelling van zijn eigen lot.
Verbannen naar de andere kant van het land, ver van Yoko Ono en New York City, kan John Lennon zichzelf helemaal overgeven aan een elementaire angst voor afzondering, die hij eerder had ervaren tijdens zijn eerste solo project. Een ogenblik van brutale eerlijkheid, waarin geen opgekropte woede meer is zoals in de vijf voorafgaande jaren. In plaats daarvan geeft John Lennon emoties de vrije loop.
 
Ik ben nog steeds onder de indruk van de bereidheid van Lennon zichzelf bloot te geven. In deze dagen kijken de meesten naar Walls and Bridges met een speciaal gevoel. Lennon behoudt de complete controle over zijn teksten, hij is in 1974 net zo hard voor zichzelf als voor anderen.
 
In een schrijnend moment definieert “Nobody Loves You (When You’re Down and Out)” het einde en John Lennon geeft toe: “Iedereen houdt van je wanneer je zes voet onder de grond ligt.” Niet zonder momenten als deze.
 
 
(Bron: somethingelsereviews.com)
(vert.: Toine Gribling)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636900