Beatlesfanclub NL

Op 25 september 1965, 50 jaar geleden, werden de Beatles een zaterdag ochtend cartoon show.
 
ABC startte ‘The Beatles’ show om 10.30 uur’s morgens,  waar het bijna vier jaar draaide voordat men ermee stopte. Voor een cartoon show over de meest populaire band van het land was deze niet zoveel anders dan andere dagelijkse animatie films  — behalve dan de Beatles muziek die erbij zat.
 
Anders dan de muziek, zaten de stemmen van de Beatles er niet in. Onder de acteurs die de stemmen inspraken zat Paul Frees, die de stem deed van John Lennon en George Harrison. Hij deed ook de stem van Boris Badenov bij “The Adventures of Rocky and Bullwinkle,” en is nog steeds bekend door de griezelige stem van “Dead Men Tell No Tales” in de “Pirates of the Caribbean” rit in Disneyland, Walt Disney World en andere Disney parken. Lance Persival, die de stem was van Paul McCartney en Ringo Starr in de show, kende eigenlijk de Beatles producer Sir George Martin, die een aantal opname’s van hem uitbracht bij Parlophone Records. Maar Beatles fans zullen zich hem beter herinneren als de stem van ‘Old Fred’ in "Yellow Submarine.”
 
De ‘Beatles’ personages in de cartoon serie hadden niet veel met de realiteit te maken, maar dat deed er bijna niet een in die tijd. Vooral Ringo Starr werd neer gezet als de clown. In de show zat ook wekelijks een fragment waarin kinderen ( en volwassenen ) met de Beatles songs konden meezingen.
 
De Fab 4 Free 4 is allemaal van Mitch Axelrod, auteur van “Beatletoons, The Real Story Behind The Cartoon Beatles.” het uiteindelijke boek verteld de historie en het maken van de serie’s en ook dat de serie een hoog kijkcijfer haalde. “De cartoons waren heel erg populair, vooral het eerste weekend haalde 52 %, wat ongekend was,” vertelde hij. “En dat bleef heel lang zo, weet je. … Mensen zaten twee uur van te voren al voor de TV, puur om de Beatles toch niet te missen. Ze zaten daar met hun kommetje cornflakes, terwijl de Beatles toch pas om 10.30 begonnen…. Ze wilden gewoon alvast voor de TV klaar zitten.”
 
Maar ondanks dat het zo geliefd was toen, zijn de Beatles cartoons nog steeds niet legaal op DVD te koop.  En dat ziet er voorlopig ook niet naar uit. De Beatles zelf waren niet zo kapot van de serie. En zoals Axelrod zei deze week, “Jammer genoeg zit het er voorlopig ook niet in, gezien het feit dat Apple veel andere prioriteiten heeft zoals de Ron Howard film. En bij een recent onderzoek naar de promotie films, noemden het Apple personeel enkele items waarvan ze weten dat fans die willen hebben, maar de cartoons waren daar niet bij.”
 
Maar toch, nu 50 jaar later, voor degenen die het toen hebben gezien, is het leuk om te weten hoe dat eruit zag. (Kijk naar de video op deze site.) Helaas voor nu is dat alles wat we hebben en zullen krijgen de komende tijd.
 
 
(Bron: examiner.com)
(Vert.: Trix van Twist)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636900