Beatlesfanclub NL

In de begintijd van The Beatles gaven John Lennon en Paul McCartney vaak liedjes aan hun vrienden.
 
Dat is ook wat er gebeurde toen zij op 10 september 1963 voor The Rolling Stones ‘I Wanna Be Your Man’  schreven in de Londense De Lane Lea studio.
 
De ontmoeting van de twee bands werd georganiseerd door Stones-manager Andrew Loog Oldham, die eerder ook al eens contact met The Beatles had gehad. ‘Oldham botste bijna letterlijk tegen Lennon en McCartney op toen deze in de buurt van de studio uit een taxi stapten’, zo schrijft Bill Janovitz in zijn boek ‘Rocks Off: 50 Tracks That Tell The Story of The Rolling Stones’.  
‘Oldham nodigde hen uit in de studio waar the Rolling Stones aan het repeteren waren en toen hebben de twee een schets van een McCartney-song ter plekke afgemaakt en aan de Stones gegeven om het als single uit te brengen.
 
In juni 1963 hadden The Stones hun eerste single uitgebracht - een cover van Chuck Berry’s ‘Come On’. Hun repertoire bestond uitsluitend uit R&B-covers. Mick Jagger en Keith Richards zouden later verklaren dat zij begonnen te begrijpen hoe je samen een song moest schrijven, doordat zij dat nu van Lennon en McCartney hadden gezien. 
 
Dat kwam later goed van pas, toen Oldham de twee Stones in de keuken opsloot totdat zij iets gecomponeerd hadden. Het resultaat was toen ‘As Tears Go By’.
 
In diezelfde tijd waren Lennon en McCartney al uitstekende songwriters geworden, die regelmatig prachtige songs gaven aan vrienden als Gerry and the Pacemakers (‘Do You Want To Know A Secret’), Billy J Kramer and the Dakotas (‘Bad To Me’) en Cilla Black (‘Step Inside Love’).
 
In het geval van ‘I Wanna Be Your Man’ moesten er nog een paar aanpassingen plaatsvinden. The Rolling Stones zetten er een steviger R&B-beat onder en Brian Jones voegde er het specifieke geluid van zijn slideguitar aan toe. Zij namen de song een maand later op en brachten hem uit op 1 november. De song bereikte de 12e positie op de Engelse hitlijsten. De versie van The Beatles kwam drie weken later uit op het album ‘With The Beatles’, met Ringo Starr als leadzanger.
 
 
 
(Bron: ultimateclassicrock.com)
(Vert.: Aad Kuling)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637240