Beatlesfanclub NL

Op 2 oktober brengt McCartney zijn pop-meesterwerk Tug of War uit 1982 opnieuw uit, samen met het bijbehorende album Pipes of Peace uit 1983.
 
Dit zijn de nieuwste exemplaren uit de Paul McCartney Archive Collection, waar hij zelf toezicht op houdt. De multi-disc set bevat beide albums en een schijf met extra geluid- en beeldmateriaal. Tug of War is geheel geremixt, en Pipes of Peace heeft een remix van het nummer 'Say Say Say' met Michael Jackson. 
 
EW biedt nu vol trots, 33 jaar nadat de plaat voor het eerst is uitgebracht, de geremixte versie van Tug of War aan.
 
Paul McCartney heeft het album in oktober 1980 opgenomen, kort nadat McCartney II was gezakt, en slechts twee maanden voordat John Lennnon zou worden doodgeschoten. De dag na de dood van Lennon stopten Paul en de Beatlesproducer van weleer, George Martin (met wie hij sinds het uiteenvallen van The Beatles in 1970 niet meer had gewerkt, maar voor deze collectie weer bij elkaar waren gekomen) het project, en gingen er in februari 1981 in het Caraïbisch gebied weer mee verder.
 
Tussen die sessie en een zomersessie in Londen werd het album aangevuld met bezoeken van Stevie Wonder (die met McCartney een duet zong op de nu tijdloze nummers "
” op. En of dat allemaal nog niet genoeg was, bracht McCartney Tug of War uit.
 
Een van de hoogtepunten van dit album is de indrukwekkende titelsong, die overeind blijft in de nieuwe remix. McCartney denkt na over het verband tussen de basale beweegredenen van de mens en zijn meest gewaarde karaktereigenschappen: Ons onverzadigbare wens voor meer. Onder begeleiding van tromgeroffel en een symfonische kopersectie lamenteert hij: “But with one thing and another / We were trying to outdo each other / In a tug of war”, en vervolgt met “In a time to come / We will be dancing to the beat played / On a different drum..It won’t be soon enough / Soon enough for me.”
 
Je kon niet om McCartney heen in 2015. Hij was in juni hoofdact op het Firefly Festival in Dover, Delaware, en in juli bij Lollapalooza in Chicago, Illinois. Onlangs heeft hij bevestigd dat er in Noord-Amerika nog vijf concerten van zijn Out There Tour worden gegeven (die al eind 2013 van start is gegaan). 
 
 
(Bron: ew.com)
(Liesbeth te Boekhorst)
 

Reacties   

#1 jan hendrik 05-09-2015 16:40
Feitenpolitie
Citaat: ...George Martin (met wie hij sinds het uiteenvallen van The Beatles in 1970 niet meer had gewerkt,... einde citaat.
Dit klopt echt niet. Paul heeft ook nog in 1973 met George Martin samengewerkt, namelijk tijdens de opnames voor Live Anf Let Die.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637240