Beatlesfanclub NL

We kunnen met gemak zeggen dat iedereen het er wel over eens is dat the Beatles de invloedrijkste muzikanten aller tijden zijn, maar zou dat ooit kunnen veranderen?
 
De website Polygraph, gespecialiseerd in het verklaren van data, heeft onlangs de meest tijdloze songs aller tijden op een rij gezet. Maar de manier waarop de lijst is samengesteld, namelijk het tellen van het aantal keer dat een nummer gespeeld werd op Spotify, heeft enkele grote gaten geslagen... Artiesten zoals the Beatles en Taylor Swift, wier muziek niet verkrijgbaar is op Spotify, konden niet in de lijst worden opgenomen. 
 
In een gesprek op HuffPost Live over de bevindingen van Polygraph, besprak presentatrice Caroline Modarressy-Tehrani met een panel van experts de plaats van the Beatles in de hedendaagse jongerencultuur. Het is duidelijk dat de iconische band niet in de gevarenzone zit wat betreft het verliezen van haar invloed in de nabije toekomst, maar, zoals John Covach van het Institute for Popular Music uitlegde, zelfs een catalogus die legendarisch is als die van the Beatles heeft te maken met ups and downs in haar populariteit. 
 
"Ik ging naar school in de jaren 70, en je hoorde vooral het Beatlesmateriaal van hun latere albums. Misschien nog Sgt. Pepper, maar vooral nummers van het White Album en Abbey Road", vertelt Covach. "Dus veel nummers als 'I want to hold your hand', 'She loves you', 'Can't buy me love'... nummers die nu als Beatlesklassiekers aangemerkt worden, hoorde je toen amper."
 
Covach's ervaring was dat iedereen die het oudere werk wilde horen, deze nummers moest opzoeken in tweedehands platen winkels, wat betekende dat de vroegere muziek van the Beatles gewoon echt niet in trek was. Dat zou nu weer kunnen gebeuren met de jongere generaties als Beatlesalbums niet te vinden zijn op services als Spotify, aldus Spotify Insights redacteur Eliot Van Buskirk.
 
"Mijn kinderen luisteren minder vaak naar the Beatles als ik toen ik klein was deed, simpelweg omdat ze niet te vinden zijn op de kanalen waar zij hun muziek opzoeken. Ik hoop dat ze niet te lang wachten, anders krijg je straks een hele generatie die amper naar the Beatles heeft geluisterd. Ik denk niet dat dat hun tijdloze image gaat goeddoen", zegt Van Buskirk. "Maar ik gok dat ze niet heel lang meer zullen wachten." 
 
(Bron: huffingtonpost.com)
(vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637240