Beatlesfanclub NL

Als je zoals ik al een tijdje meeloopt op deze aardbol, dan verbaas je je al minder over bepaalde zaken en gebeurtenissen.
 
Wat mij wel altijd heeft verbaasd is de overdreven adoratie van fans naar hun idolen toe.
Ik ben van '50 dus Beatlemania van dichtbij en met verbazing aangezien.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat de beelden van de hysterie tijdens Beatles concerten pas in de 70 en 80 jaren volop te zien waren. In de jaren 60 hadden we alleen maar Ned.1 . 
 
Kortom ik ben niet van het overdreven fangedrag,  Klap ook nooit tijdens een uitvoering of wat dan ook, heb er tenslotte een vorstelijk entree bedrag voor betaald. Erg hé. En de bedragen voor concerten rijzen de laatste jaren de pan uit. Ook bij onze vriend Paul . 
 
En nu kom ik bij de aanhef van deze column, want ik heb het een beetje gehad met onze vriend McCartney. Als Paul hier in Nederland een concert zou geven, zou ik lekker thuisblijven. Dit gevloek in de kerk schreeuwt om enig uitleg.
 
Vanaf 1973 tot heden heb ik hem denk ik zes keer gezien. Laatste keer in Keulen. Voor de goede orde. Ik vind het ongelooflijk wat hij allemaal presteert en heeft gepresteerd.
Drie uur onafgebroken op het podium, petje af. 
 
Maar wat ik mis tijdens zijn concerten zijn de achtergrond informatie van de songs uit het Beatles tijdperk. Hij weet hoe het er toen aan toe ging in studio 2 van Abbey Road. En dat wil ik horen, hij is samen met Ringo de laatste die het ons nog kan vertellen. Van Ringo hoef je dit soort anekdotes niet te verwachten. Dat Paul de ukulele van George heeft gehad, dat weet ik nou wel.
 
Denk nou niet dat alles kommer en kwel is, welnee. Ik heb Paul bijzonder hoog zitten, en ik hoef dat jullie als Beatlesfans niet uit te leggen. Hij is een fenomeen. Maar ik zou zo graag bij elke song wat korte anekdotes willen horen.
 
Paar jaar geleden met zoon en vriend naar Liverpool geweest. En daar vanuit naar Glasgow voor een concert van Paul. Het is Schotland dus het kon niet anders of hij moest iets speciaals doen met Mull of Kintyre. En ja hoor, tijdens het intro kwam er een  Scottisch  Pipes & Drum band het podium opstomen, geweldig gewoon. Kan ook gewoon zijn dat hij het vergeten is, hij is ook al 72. En Paul houdt er zelf ook wel van om sommige fantasie verhalen 
In stand te houden. Nog steeds is Scrambled Egs  via een droom tot hem gekomen. Ja ja.
 
Oeps, het is nu twee dagen later en lees ik dat vanwege de heruitgave van Venus en Mars er een site is gemaakt met allemaal anekdotes over de Making Off. 
Ik had ze gewaarschuwd dat ik daar over zou gaan schrijven, maar zo snel!!!!!.
 
Nu iets heel anders. In mijn eerste column schreef ik over de zeezender Veronica 192.
De link met The Beatles is natuurlijk snel gelegd. denk maar aan de Beatlesdag op 29 februari 1972. Van s'morgens zes tot s”nachts twee The Beatles op 192. Nog nooit vertoont.
 
Maar ook Lex Harding had vanaf december 1972 tot augustus 1974 wekelijks op zondagavond in zijn Lex Show van 19.00 tot 19.30 “The Beatles Story”.
 
Onlangs was ik weer een paar aflevering aan het beluisteren.
En wie hoorde ik daar in 1972, juist Har van Fulpen de oprichter van de  Beatlesfanclub site.
Har van Fulpen en Jan Tijmes waren in die tijd de site Kicks van Lex Harding.
 
Har vertelde over The Beatles in Nederland, ik heb dat fragment even geknipt en is te beluisteren komt de volgende keer wel mee met de volgende column.
Har komt namelijk hetzelfde vertellen zondag 26 oktober op de Beatles dag in Leiden.
Dus allemaal naar leiden de 26e dan komt mijn Har fragmentje later als toetje.
 
Nu als slagroom op de taart twee niet gebruikte promo’s voor B”Day op 192  door Lex Harding
 
See you Beatles folks
 
 
Ad Tervoort
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634180