Beatlesfanclub NL
Toen ik weer inspiratie moest opdoen voor deze column dacht in een eerste opwelling, ik kopieer de column van Laura, verander hier en daar wat en zet mijn naam eronder. Hoppa weer een column.
 
Gekkigheid natuurlijk, maar het onderschrijft wel dezelfde gevoelens die ik had toen ook ik hoorde dat Palmakartnie weer naar Nederland zou komen. Ook ik was in Arnhem en in Keulen en toen hij in maart 2012 in Ahoy kwam dacht ik ook, sla maar ’n keer over.
Maar toen belde mijn goede vriend Vincent met de vraag: "“Ga je deze keer mee, het is misschien wel de laatste keer”?"
Ja,dat dachten we in 2012 ook,straks hebben we allemaal kunstknieën net als Bertus en staat PalmakartKnie nog op het podium te springen. 
 
Dus ik werd in een ernstig dilemma gestort. Ik had eigenlijk al afscheid genomen van een live Macca. Maar ja, je weet het nooit, als het wel de laatste keer is dan ben ik er wel bij. Zie hier het duivelse dilemma “Ik wil wel zitten” sputterde ik nog een beetje tegen.
 
Maar toen Vincent zei dat het in Ahoy zonder mij lang niet zo leuk en gezellig was, ging ik direct om. Logisch toch ha ha. Terwijl ik dit schrijf luister ik naar Paul in Ahoy en wat mij opvalt dat hij voor zijn doen veel Nederlands tegen zijn publiek spreekt. Hmmm toch wat gemist drie jaar terug.
 
Maar het verhaal is nog niet over. Of ik even 135 euries wilde over maken.
Ik moest even slikken.  9 december 2009 in Arnhem kostte Paul €75,-
Op 20 juni 2010 in Glasgow was het ook al aardig aan de prijs €115,-
Daarin tegen was de ticket 1 december 2011 in Keulen maar €60,-  
 
En dan nu €135,- Ik zou wel eens willen weten waar en bij wie het meeste aan de strijkstok blijft hangen. Ik ga er gemakshalve even vanuit dat het niet onze Multi miljonair Paul is die de prijzen zo belachelijk hoog opdrijft.
 
Ik verwacht wel het beste concert aller tijden voor die centen.  
Het is trouwens  toch van de zotte als je naar de prijzen kijkt die er voor Beatles merchandising worden betaald.
 
Doet mij denken aan een van de eerste Beatle items die ik kocht.
Het was in 1972, waren met vrienden in Parijs. Ergens in een achteraf winkeltje zag ik ze. Twee asbakjes met het Beatles logo.
Wat ze gekost hebben, géén idee, maar mijzelf kennende heel weinig.
Om een lang verhaal kort te maken , 
 
WE GAAN NAAR PALMAKARTIE YEEEEEEEAAAAAAAAAHHHHHH
 
Wat ook Yeah yeah was, dat was B-day op 192.
 
Ik heb weer een leuk audiootje uit die dag geplukt om even aan jullie te laten horen. Nol slaat op hol, zo noemde Lex Harding het in zijn middag programma.
Nol Vis was in die tijd technicus bij Veronica en had een montage van Beatles nummers gemaakt. Lex was er toen nogal lyrisch over. Met de huidige audiotechnieken van nu voorhanden, ietwat overdreven.
Maar vergeet niet,het was 1972, ze hadden toen alleen maar een draaitafel, bandrecorder, schaar en plakband en een echo machine. In dat licht gezien deden die jongens toen knap werk. Ik zal al die uren nog eens beluisteren.
Ben nu wel benieuwd of er nog meer montage´s zijn van de heren techneuten.
En dan vooral van de meester Ad Bouman himzelf.
 
Nou dat was het dan, veel luisterplezier en tot ziens in Ziggo Dome.

Klik HIER voor de audio.
 
See You Beatle People
 
 
Ad Tervoort
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637910