Beatlesfanclub NL

Zo, daar zijn we weer. De vakanties en ook de zomer zijn weer voorbij.
 
De regen klettert weer tegen de ramen, het moment voor een column.
Ik hoop dat jullie allemaal een leuke zomer hebben gehad, een zomer waarin weinig spectaculair Fab4 nieuws te beleven viel. 
Toch blijven we goed op de hoogte want als je op onze site het nieuwsblok “EIGHT DAYS A WEEK” regelmatig leest dan ben je weer helemaal bij en mis je niks. 
Hulde aan Janien Nuijten voor het vergaren en verder verzorgen van deze informatie.
 
Maar op het scheiden van de markt toch nog een opmerkelijk bericht. 
En dat bericht kwam van onze grote vriend Keith, ja die van die stenen.
Als ik zo'n bericht  dan weer onder ogen krijg, dan verschijnt er weer een brede grijns op mijn gezicht.
Keith weet ook hoe hij de media moet bewerken. De Stones zijn al weer een tijdje uit het nieuws moet hij gedacht hebben. Hoe kan ik op een simpele manier de aandacht weer deze kant op krijgen. De controverse tussen The Beatles en The Stones doet het altijd goed. Media aandacht compleet. Succes verzekert. Nog harder ga ik lachen als ik dan de commentaren er daarna over lees. Men buitelt bij wijze van spreken over elkaar heen om er schande over te spreken, waar haalt die Stone het lef vandaan om de plaat der platen Bagger te noemen.
Ik weet bijna zeker dat Keith met een ingehouden lach deze quote uitte.
Wetende dat dit het vuurtje tussen de twee kampen weer zou oplaaien.
Aktie geslaagd. Natuurlijk weet hij dat Pepper geen bagger is, slim als hij is beoordeelde hij hun album Satanic Majesties ook als bagger. 
 
 
En toen trok hij ook mijn aandacht, dus ben ik even in dat Satanic album gedoken.
En inderdaad van de tien nummers is alleen She’s A Rainbow goed te pruimen.
Nog opvallender is het intro van 5e nummer Sing This All Together(See What Happens)
Dit intro is bijna compleet gejat van het intro van Strawberry Fields.
De hoes is ook duidelijk afgekeken van de Pepper hoes, met dien verstande dat de hoofden van de Fab beetje onduidelijk in een kerstbal zijn geschoven. Zie foto.
Het is vloeken in de kerk die foto, ik weet het, maar dan zie je duidelijk het jatwerk.
 
Genoeg hier over. Paar maanden terug werd ik gebeld door een vriendin van een vriendin. 
Ze ging verhuizen en had in haar nieuwe woning geen ruimte meer voor haar  uit de jaren 60 opgebouwde Beatles archief. Zij wist uit mijn radio verleden mijn passie voor The  Beatles. Of ik interesse had. Wie zegt daar nou nee op, ja toch.
Dus ik met twee tassen vol plakboeken enz. naar huis.
 
Thuis de tassen geleegd op tafel, of ik in en snoepwinkel terecht was gekomen.
Even een kleine opsomming. Beatles Monthly Book , het vakblad van de Engelse Beatlesfanclub. Nr43 Feb “67 tot Nr77 Nov”69. Chains .. Fanblad van de Nederlandse Beatlesfanclub. President Har van Fulpen. Sep “66 tot Feb “70 allemaal nog in de Bruine Fanclub verzendt envelopjes. Originele fanclub lidmaatschapskaart  NR 01154getekent door jawel Har van Fulpen. Vier grote plakboeken vol met originele krantenknipsels Uit de jaren 60. Plus mooie kleuren foto’s  uit diverse bladen enz.
De Beatles bijlage uit de Veronica gids  B”day 192. februari 1972.En nog veel meer.
Teveel om op te noemen. Even een leuke anekdote.  Mal Evans schreef elke maand in het Monthly Book. Jullie kennen allemaal de foto van de fab waarin ze op een grasveld staan bij het bordje “verboden het gras te betreden” Mal beschrijft die foto sessie zeer gedetailleerd. Maand later zie je een paar van die foto’s terug in Monthly.
Mooi om op deze wijze de Beatles jaren 60 weer terug te zien.
 
Tijd voor de audio. Wat gebeurde er allemaal in de maand September in het Beatles tijdperk. September “67 M.M.Tour en in sept.”68 de Hey Jude sessie.
Ik heb voor M.M tour gekozen. Een bootleg uit 2014. Nog niet op de markt maar er valt wel eens wat in de bus nietwaar. Heb ook de singels tijdens de M.MT opname sessie gebruikt voor de ze mix. Het kon niet korter dus ga er maar even voor zitten.
 
Klik HIER voor de audio.
 
See you Beatle People
 
Ad Tervoort
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637890