Beatlesfanclub NL

Op 28 april wordt een nieuw Beatles-tribute album uitgebracht met een interessante mix aan artiesten uit de jaren 60, 70 en 80.
 
Het album, met de titel ‘Keep Calm and Salute The Beatles’ bevat akoustische versies van Beatles-classics door artiesten als Felix Cavaliere vanThe Rascals, KC van KC and the Sunshine Band, David Clayton-Thomas van Blood. Sweat and Tears, Leo Sayer, Jack Bruce van Cream, Ann Wilson van Heart en Todd Rundgren.
 
De bijdrage die Jack Bruce aan het album leverde (Eleanor Rigby) bleek de laatste opname van de voormalige zanger/bassist van Cream voordat hij in oktober j.l. op de leeftijd van 71 jaar overleed. 
 
Andere zangers die een bijdrage aan het album leverden zijn: Helen Reddy, Judy Collins, John Wetton van Asia, Andrew Gold, Howard Jones, Martha Davis van The Motels en Stephen Bishop.
 
Het album ‘Keep Calm and Salute The Beatles’ is samengesteld door ex- Yes gitarist Billy Sherwood, die in de laatste jaren meerdere tribute-albums samenstelde.
 
Het album komt uit op CD, een digitale versie wordt via iTunes uitgebracht. De digitale versie bevat twee bonus-tracks. De volledige tracklist van ‘Keep Calm and Salute The Beatles is als volgt:
 
Across the Universe - Ann Wilson
Penny Lane - John Wetton
Eleanor Rigby - Jack Bruce
Blackbird - Liz Madden
Norwegian Wood - Andrew Gold
Hide Your Love Away - Todd Rundgren
All You Need Is Love - Helen Reddy
I’ll Follow the Sun - Judy Collins
And I Love Her - Howard Jones
Ticket to Ride - Felix Cavaliere
Let It Be - KC
Yesterday - David Clayton Thomas
Nowhere Man - Martha Davis
All I’ve Got to Do - Stephen Bishop
Something - Billy Sherwood
Hey Jude - Leo Sayer
Can’t Buy Me Love - Dale Bozzio*
All My Loving - Al Stewart*
 
* = bonus-track.
 
(Bron: classichitsandoldies.com) 
(Vert.: Aad Kuling) 
 

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
316020