Beatlesfanclub NL

Help!

“Help!” (1965) is een muzikale komedie, geregisseerd door Richard Lester en geproduceerd door Walter Shenson. Het scenario is van Marc Behm en Charles Wood, gebaseerd op een verhaal van Behm.
John, Paul, George er Ringo worden terzijde gestaan door de populaire Britse acteur van karakterrollen Leo Kern als de hogepriester Clang, Eleanor Bron als priesteres Ahme en Victor Spinetti, nog overgebleven uit de cast van A Hard Day’s Night. Andee bijrollen worden vervuld door Roy Kinnear, Warren Mitchell, Peter Copley en Dandy Nichols. Distributie United Artists.90 minuten.
Deze tweede Beatlefilm brengt de idioterie van de eerste in tekenfilmachtige extremiteit. Maffe fantasie neemt de plaats in van de documentaire stijl van A Hard Day’s Night met een verhaal over een religieuze sekte die een heilige ring, die vastzit aan Ringo’s vinger, te pakken wil krijgen. De droog humoristische drummer ondergaat talloze vernederingen, waaronder een poging om zijn hand te amputeren en als offer voor de godin Kaili alvorens de zaak voorbij is.
Alhoewel de charme van The Fabs vaak bedolven wordt onder een ingewikkeld plot en overdadige productie, is de muziek levendig, melodierijk en expressief zoals altijd. Er wewrden zeven nieuwe liedjes geschreven voor de film: ‘Another Girl’, ‘Ticket To Ride’, ‘The Night Before’, ‘You’ve Got To Hide Your Love Away’, ‘I need You’ en ‘You’re Gonna Lose That Girl’.
Een groot deel van de $ 1,5 miljoen kostende film wordt opgeslokt door een absurd gereis tussen de exotische plaatsen: Paul heeft eens opgemerkt dat de filmlocaties, waaronder de Bahama’s en de Oostenrijkse Alpen, meer waren uitgezocht om hun vakantiemogelijkheden dan om te voldoen aan de eisen van het script.
De film heeft een aantal werktitels gehad voordat Lester akkoord ging met de titel van één van Johns nieuwe nummers. Ringo’s suggestie, Eight Arms To Hold You, is zelfs nog gedrukt op de eerste Help!-single in Amerika: Ticket To Ride/Yes It Is.
De kritieken waren minder lovend over Help! dan ze waren geweest over A Hard Day’s Night. Desalniettemin won Help! de eerste prijs op het Internationale Filmfestival van Rio De Janeiro in 1965. The Beatles zelf waren minder tevreden, in het bijzonder John, die de film afdeed als ‘rotzooi’. Hun gebrek aan enthousiasme zou de problemen kunnen verklaren die de groep kreeg bij het kiezen van een derde script voor hun volgende speelfilm.

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
159240