Beatlesfanclub NL

The Beatles komen weer bij elkaar…
De echte Beatles mogen dan deze maand 40 jaar geleden uit elkaar zijn gegaan — maar een Fab Four zal onderdeel zijn van een nieuwe show, die niet van deze wereld zal zijn. En JIJ zou een van hen kunnen zijn — met een live optreden in Los Angeles.
‘Get back to where you once belonged’ (Ga terug naar waar je ooit thuishoorde) is de boodschap die luid en duidelijk vanuit de wereldberoemde Cavern Club zal klinken op 15 april.


De ECHO mag exclusief onthullen dat een enorme auditie zal plaatsvinden in de Club in Mathew Street voor deze adembenemende muzikale productie van Soundstage Theatre Company. De productie zal dit najaar openen in Los Angeles en is getiteld The Beatles Sessions.
Het is een nauwgezette herbeleving van de legendarische opnamesessies in Studio 2 van Abbey Road, waar slechts een handjevol Beatles mensen bij aanwezig was. Met een rond podium in Paramount Studio’s (het nieuwste trefpunt in LA met 500 plaatsen) zal ieder Beatles album voorbij komen en de nummers zullen worden gespeeld, precies zoals ze werden gespeeld op de dag van de opname.

‘Dit is een productie van achter de schermen als geen ander,’ zegt een woordvoerder.
Jon Keats, evenementen- en marketingmanager van The Cavern, vertelt hoe blij het team in Mathew Street is dat producers van wereldklasse hun zoektocht naar talent starten in de stad waar The Beatles zijn geboren. Hij zei: ‘Dit zal de eerste auditie zijn van een international zoektocht naar vier Beatles stemmen. Beatles ingenieur Geoff Emerick is een legende. En artistiek regisseur Stig Edgren is een van ‘s werelds belangrijkste producers en ontwerpers van concerten en spektakels — zoals de recente Elvis show in de ECHO arena. Hij heeft shows opgezet in Madison Square Garden, het Yankee stadion en Broadway.’
‘Zijn shows zijn vanuit het oogpunt van creativiteit, kwaliteit en een hoge mate van kijkplezier, wereldwijd bekend. 
Geoff en Stig zullen persoonlijk de audities voor exacte ‘sound-a-like’ stemmen bijwonen en beoordelen.’
Geoff Emerick begon zijn carrière als fanatieke 15-jarige bij EMI in dezelfde maand dat de Beatles hun eerste opnames maakten.  Later zou Geoff de prestigieuze ‘Grammy Lifetime Technical’ prijs in de wacht slepen.

De revolutionaire show biedt  het publiek inzicht in de specifieke technieken van de opnames van de verschillende Beatles albums verspreid over een periode van 10 jaar .
Maar voor nu geldt eerst dat er een nieuwe Fab Four gevonden moet worden.
Jon Keats voegt daaraan toe: ‘Het team is niet op zoek naar ‘look-a-likes’ maar ‘sound-a-likes’. Voor de kandidaten is het bespelen van een instrument niet een eerste vereiste, maar als ze dat wel beheersen, dan is dat mooi meegenomen.
We vragen ze minimaal drie liedjes voor te bereiden in een Beatles stem waarmee ze auditie willen doen.
Eigen instrumenten kunnen meegenomen worden, maar versterkers, drums en CD apparatuur zijn vanzelfsprekend ook tijdens de audities beschikbaar.

De audities vinden plaats op donderdag 15 april vanaf elf uur ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags. Succesvolle finalisten uit  Liverpool zullen op 18 april gevraagd worden terug te komen. Daarna staan audities in Londen, New York en LA op het programma.
Jon vermeldde ook nog: ‘Geoff en Stig zijn echte kenners en we weten dat ze er straks naar uitkijken om authentieke Beatles ‘sound-a-likes’ in Liverpool aan het werk te zien en horen. Wij hebben er ook zin in en hopen dat de gemotiveerde kandidaten door de audities komen.
Je kunt rekening op een geweldige ervaring voor alle deelnemers’

Stuur je email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Ellen Clement en Raymond de Jong)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
638810