Beatlesfanclub NL

John Lennon staat op de vierde plaats als het gaat om overleden grootverdieners.

Het volgende lijstje onderschrijft dat:

Nr 5:  De beroemde verboden ‘Butcher hoes’ gesigneerd door Lennon .
Op de hoes van het originele album ‘Yesterday and Today’ dragen de Beatles doktersjassen gedrapeerd met ingewanden, vlees en onthoofde poppen.
Het is niet zo vreemd dat deze veelbesproken ‘Butcher Cover’ werd verboden en uit de handel gehaald. Daardoor zijn de originele exemplaren zeer gewilde verzamelobjecten geworden. Er bestaat een authentiek exemplaar waarop John Lennon ooit het volgende schreef:  ‘Dit is de beroemde verboden slagershoes. Je mag ‘m verkopen voor 11 miljoen dollar’ Tijdens een later gehouden veiling werd de LP met het door John Lennon aangebrachte prijskaartje echter niet voor dat bedrag verkocht. Een ander exemplaar werd in december 2005 bij ‘Heritage Auction Galleries’ in Dallas geveild voor het meer realistische bedrag van $39,000.

Nr 4:  John Lennon’s geluksketting
De ketting die John Lennon droeg op de beruchte hoes van het album Two Virgins uit 1968, werd in 2008 verkocht aan een particuliere koper voor $528,000. De LP waarop John en Yoko samenwerken is vooral bekend om de spraakmakende avant garde sound en de manier waarop Lennon en Ono experimenteren met verschillende instrumenten en geluidseffecten. Op ‘Two Virgins’ staan John en Yoko naakt afgebeeld. Bij de latere edities van het album werden hun edele delen door een bruine papieren zak aan het gezicht onttrokken.

Nr 3: Gibson SG gitaar bespeeld door zowel George Harrison als John Lennon
George bespeelde de Gibson op Revolver en Lennon op het White Album. Deze gitaar werd tijdens een veiling bij Christie’s verkocht voor $ 567,500.

Nr 2: John Lennon’s Steinway piano.
Popzanger George Michael plaatste het winnende bod tijdens de veiling van de piano in 2000. Het bod voor de Steinway waarop John Imagine schreef, bedroeg
$2.1 miljoen

Nr 1: De met de hand beschilderde Rolls Royce Phantom V van John Lennon.
In 1985 verkocht veilinghuis Sotheby’s deze auto aan de Canadese zakenman Jim Pattison  voor $2.23 miljoen. Lennon liet zijn matzwarte Rolls transformeren naar een auto met psychedelische verfkrullen en bloemen door het bedrijf J.P. Fallon Limited, gevestigd in Chertsey, Surrey. Tevens moest de achterbank van de auto plaatsmaken voor een groot bed en werd er naast een enorme geluidsinstallatie (zowel binnen als buiten de Rolls kon daar naar geluisterd worden) ook een Sony televisie en verplaatsbare koelkast geplaatst.
Liefhebbers van andere Lennon en Beatles geverifieerde handtekeningen die momenteel op de markt worden aangeboden kunnen terecht op de volgende site:
http://www.paulfrasercollectibles.com/

(Vert. Raymond de Jong)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
638830