Beatlesfanclub NL

Ringo Starr zal meewerken aan het nieuwe Relentless7 album van Amerikaans songwriter Ben Harper.

Als een songwriter doet Ben Harper denken aan de groten maar heeft tegelijkertijd z'n eigen unieke inbreng. De Amerikaanse ster mengt de stijl van blues zangers, soul songwriters en rocklegendes.
Daarom is het ook niet verrassend dat Ringo Starr samenwerkt met Ben Harper aan het nieuwe Relentless7 album. Op de opvolger van 'White Lies For Dark Times' uit 2009 wordt veel samengewerkt met andere artiesten.

Op een Canadese persconferentie legde Ben Harper uit dat de voormalige Beatle meewerkt aan nieuw materiaal.
"We zijn niet alleen blij met de nummers, maar ook het feit dat Ringo Starr meespeelt op een van de nummers betekent veel voor ons. En Jackson Browne zingt op de achtergrond op een ander nummer."

Het nieuwe album heet ‘Give Till It’s Gone’ en wordt verwacht in de herfst. Het is in Californië opgenomen en Ben Harper zegt dat het nieuwe materiaal de talenten van de hele groep laat zien.
"Elke muzikant is enthousiast over z'n nieuwe album", zegt Harper. "Maar toen we het eerste Relentless7 album maakten, werden we eigenlijk pas een band net nadat we het album hadden afgemaakt. En dit nieuwe album ‘Give Till It’s Gone’ hebben we gemaakt als band. Ik denk dat dat te horen en te voelen is."
Harper vervolgt door te zeggen dat de sessies gebeurden als een soort van opwelling. "Ik had de studio oorspronkelijk drie dagen geboekt. En na die drie dagen hield ik de studio aan, waardoor we het album niet alleen hebben afgemaakt, maar we werden ook echt een band tijdens het proces van het maken van het album."
Ben Harper zal ‘Give Till It’s Gone’ later dit jaar uitbrengen.

(Bron: clashmusic.com)
(Vert.: Malou Oldenhof)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
638850