Beatlesfanclub NL

James McCartney kijkt ernaar uit om terug te gaan naar de plek waar hij ooit thuishoorde als hij teruggaat naar Schotland voor zijn tour in het Verenigd Koninkrijk.

De 32 jarige zoon van Paul McCartney heeft een groot gedeelte van zijn kindertijd doorgebracht op de Mull Of Kintyre waar zijn ouders vele hits hebben opgenomen met de groep Wings, waaronder de megahit uit 1977: Mull Of Kintyre.

James, die erg op z'n vader lijkt, heeft er toch voor gekozen om in de voetstappen te treden van zijn vader en z'n overleden moeder Linda door een muziekcarrière na te streven. Hij zal volgende week in Schotland twee bescheiden shows geven.

Hij geeft toe dat het reisje met z'n band naar Schotland emotioneel zal worden voor hem.
Hij zegt: ‘Ik kijk er erg naar uit om tijd door te brengen in Schotland tijdens deze tour. Ik ben vaak naar Schotland op vakantie geweest in de zomers met mijn familie. En ik zat in de baarmoeder toen m'n ouders Mull Of Kintyre deden, dus het betekent veel voor me, het zijn geweldige herinneringen van mijn moeder en familie.’

Net als z'n oudere halfzus Heather, heeft James het grotendeel van z'n leven uit het oog van de media geleefd. Hij wil z'n leven prive houden, in tegenstelling tot hun zussen Stella en Mary die respectievelijk modeontwerpster en fotografe zijn.
En alhoewel James weet dat hij het succes van zijn vader nooit zal kunnen evenaren, hoopt hij dat hij door z'n eerste tour een platencontract aangeboden zal krijgen.

Zijn geboortenaam is James Louis McCartney; vernoemd naar z'n grootvader Jim McCartney en grootmoeder Louise Linder Eastman.
Als het jongste kind van Paul en Linda heeft hij de eerste 2,5 jaar van zijn leven doorgebracht met zijn familie en de band Wings op tournees totdat ze uit elkaar gingen in 1980.
Na die periode heeft hij een paar nummers mee helpen schrijven voor z'n vaders solo albums, waaronder Flaming Pie uit 1997 en Driving Rain uit 2001.
Op Flaming Pie speelt hij op de elektrische gitaar op het nummer Heaven On A Sunday.
Op Driving Rain heeft hij z'n vader de nummers Spinning On An Axis en Back In The Sunshine Again mee helpen schrijven en heeft hij op slaginstrumenten gespeeld voor het eerste nummer en op de gitaar voor de tweede.

Hij speelt ook gitaar op het postuum uitgebrachte solo album Wide Prairie van zijn moeder.
Vorig jaar oktober deed hij een handjevol shows in Engeland. Hij verscheen anoniem onder de naam ‘Light’.
Nu krijgen de Schotten de kans om te oordelen of het muzikale DNA van zijn vader in zijn bloed zit. Hij zal op zondag in het Cabaret Voltaire in Edinburgh spelen en op dinsdag in Glasgow in King Tut’s.
De zalen kunnen 300 mensen herbergen, maar James vindt het prima om optredens te doen die qua publieksaantallen ongeveer gelijk zijn aan die van The Beatles in Hamburg voordat zij beroemd werden.

Op de vraag wie of wat hem inspireerde om live te gaan spelen, gaf James toe: ‘Allereerst, The Beatles natuurlijk, mijn vader, John Lennon. Maar ik moet zeggen dat Nirvana ook een grote invloed heeft gehad op mijn muziek en live optredens.
‘Ik hou van de muziek. Ik hou van de kunst. Het is intens. Ik heb een fantastische groep muzikanten en kijk uit naar deze optredens — gewoon het podium op gaan en je goed voelen. En tevens meer ervaring krijgen door mijn album live te spelen. Gewoon plezier hebben. En hopelijk zie ik dat mensen ook plezier hebben en dat de muziek een positief effect heeft.’
Zijn soloalbum is opgenomen met hulp van zijn vader en wordt waarschijnlijk later dit jaar uitgebracht.

James zei: ‘De muziek is geïnspireerd door The Beatles, Nirvana, The Cure, PJ Harvey, Radiohead — allemaal geweldige muziek. Eigenlijk is het rock’n’roll, goed geluid, vanuit het hart. De teksten op het album refereren aan spiritualiteit, liefde, familie en nog veel meer. Ik heb de nummers de afgelopen 10 jaar geschreven en nu zet ik de puntjes op de i. We nemen de plaat op in Sussex en New York en het is erg leuk om het samen te zien komen.’

Meer dan 40 jaar nadat The Beatles hun laatste album ‘Let It Be’ opnamen, gaat de muzikale erfenis door voor veel van de kinderen van The Beatles.
De zoon van Ringo Starr, Zak Starkey, is een topdrummer en heeft gespeeld met The Who en Oasis.
Sean Lennon heeft een goede cult-reputatie opgebouwd na zijn werk met de Beastie Boys, Marianne Faithfull en Mark Ronson.
De zoon van George Harrison, Dhani, probeert het te maken als gitarist.

Over zijn eigen zoon onthulde Paul ooit: ‘Hij vindt de gitaar geweldig nadat hij ‘Back To The Future’ zag. We speelden samen ‘Johnny B. Goode’.’
Toen James zijn vader vroeg wat hij van het album vond, antwoordde de voormalig Beatle met zijn duim omhoog en zei: ‘Het is sensationeel.’

(Bron: dailyrecord.co.uk)
(Vert.: Malou Oldenhof en Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637350