Beatlesfanclub NL

Maandagochtend leek het wel een ouderdag, bij de herfst/winter 2010/2011 modeshow van Stella McCartney, tijdens het pret-à-porter seizoen in Parijs.

Sir Paul McCartney, de trotse vader, met aan zijn zijde zijn vriendin, Nancy Shevell, straalde toen de collectie van zijn dochter getoond werd op de catwalk.

Aan zijn andere kant zat Maria Shriver, First Lady en vrouw van de goeverneur van Californië, de acteur Arnold Schwarzenegger. Het was een ware verassing om haar op de eerste rij te zien zitten, samen met haar dochter Christina —beide bezochten hun eerste Parijse modeshow.
Achter hen zat Twiggy, met haar echtgenoot Leigh Lawson, lachend en trots, omdat ze wist dat haar dochter Carly, achter de schermen werkte als een van de ontwerpers van Stella.

Mevrouw McCartney droeg deze modeshow op aan haar echtgenoot, kinderen en familie, haar team en haar vrienden, en als eerbetoon aan de overleden Engelse  ontwerper Alexander McQueen, “Deze show is ook voor Lee —je wordt zo gemist!"

De dochter van de vroegere Beatle, die in 2001 met haar eigen label deel ging uitmaken van de Guccigroep, koos ervoor om terug te keren naar de Garnier Opera in neo-barokstijl -de plaats waar ze ooit haar debuut maakte als ontwerper voor Chloe in maart 1997. Toen raakte ze bekend door manachtige pakjes en vintage lingerie.

De modeshow van gisteren was modern, netjes, met de nodige accesoires, puntige schoenen met open hielen.
Jassen in grijs, kameelkleurig bruin of zwarte cashmir, geknoopte koorden, anoraks met quilting details en hoedjes in rubber in ivoorkleur en zwart. De jurkjes vooraan tot net boven de knie en achteraan iets langer. Tunieks met een hoge col, knoop op de rug, lange broeken met brede omslagen. De mode voor alledag was minimalistisch. McCartney gebruikte veel handgebreide en geborduurde elementen, kant, organza, en purperen, kaneelkleurige en oranje satijnen jurken, hoog opgesneden vooraan, langer achteraan.

Ondertussen op de modeshow van Emanuel Ungaro, bleef de Hollywoodster Lindsay Lohan mysterieus afwezig, zij maakte nochtans vorig seizoen haar debuut voor het beroemde Franse huis, naast de Spaanse hoofdontwerper Estrella Archs.
Volgens een betrouwbare bron was Lohan zelfs niet uitgenodigd voor de show, alhoewel zij prominent aanwezig was tijdens het modeseizoen in Parijs, zij zat zelfs op de eerste rij bij John Galliano.

Achter de schermen in een gesprek met hoofdontwerper Archs, werd bevestigd dat Lohan bekend van de boekjes, helemaal niet bij de show betrokken werd.
De collectie van Ungaro refereert terug naar zwart en wit, Prince of Wales invloeden, gemixed met bolletjes, juwelen en bloemen, maar de jonge magere modellen hielpen hier niet echt, het leek alsof ze hun moeders kleren droegen.

(Bron : telegraph.co.uk — GB)
(Vert : Janien Nuijten-Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637330