Beatlesfanclub NL

Peter Townsend merkte al snel dat zijn huis aan 1 White Street in TriBeCa een verleden had. Al enkele dagen na zijn verhuizing in 1976 ontving hij brieven die waren geadresseerd aan John Lennon en Yoko Ono p/a Nutopian Embassy.

De heer Townsend opende en las de brieven zonder scrupules. “Ik vond dat, omdat ik hier toch woonde, ik de ambassadeur van Nutopia moest zijn," zei hij. De post bleef komen tot een paar jaar nadat de heer Lennon werd doodgeschoten. De heer Townsend, architect, en zijn vrouw Janna, een schoollerares in New York City, kregen hun twee dochters in het herenhuis met vier verdiepingen, dat ze nu willen verkopen voor $3,25 miljoen (€2,4 miljoen).

De link met rock’n’roll startte voor het gebouw op 1 april 1973 toen de heer Lennon en mevrouw Ono de geboorte van Nutopia aankondigden, ‘een hypothetisch land’ zonder grenzen en ‘geen wetten behalve kosmische wetten’. De heer Lennon werd in die tijd bedreigd met uitzetting vanwege een veroordeling in verband met marihuana in Groot-Brittannië uit 1968. Als de ambassadeurs van Nutopia vroegen hij en mevrouw Ono voor onschendbaarheid en erkenning van de Verenigde Naties; zij gaven 1 White Street op als het adres van de ambassade.

Fans van Lennon leken niet te begrijpen (of het maakte hen niet uit) dat beiden daar niet woonden. Een gelijkmatige stroom post voor Nutopia ging jarenlang door. “In veel brieven stond gewoon ‘We houden van jullie, we wensen jullie het beste’," zei meneer Townsend. Na de moord op de heer Lennon in 1980 bij zijn eigenlijke woning in het Dakota-gebouw, ontvingen de Townsends veel condoleancebrieven; verschillende brieven stuurde meneer Townsend door naar mevrouw Ono.

Het gebouw werd verder nog geassocieerd met The Who; fans verwarden de heer Townsend met de gitarist van de band Pete Townshend (let op de ‘h’). Ze vonden zijn naam in het telefoonboek en belden om 03.00 uur ’s nachts dronken op om te vragen om concertkaarten of om te vragen hoe het met Roger Daltrey was. In eerste instantie huurde de familie Townsend de bovenste verdieping van het gebouw. In 1980 kochten zij het gebouw voor $150.000 (€110.000) en gebruikten de bovenste drie verdiepingen als hun huis. De begane grond, waar lange tijd een restaurant in heeft gezeten, is tegenwoordig een cafe, met de ingang aan West Broadway, dat Columbine heet. Het cafe levert $.3100 (€2.280) per maand op.

De makelaar van de familie Townsend, directeur van Vandenberg Inc. Dexter Guerrieri, zei dat het herenhuis uit 1808 een dakterras heeft.
Hij en de heer Townsend hopen op een goede verkoop zonder ‘Mind Games’.

(Bron: nytimes.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637350