Beatlesfanclub NL

Managers Clare Ireland en Jerry Goldman van het Beatles Story museum zijn pas teruggekeerd van een reis naar India. Doel van hun reis was om in samenwerking met ‘VisitBritain’ de volgende fase te promoten om Liverpool als toplocatie voor toeristen uit India op de kaart te zetten.

‘The Beatles Story’ en ‘Merseytravel’ zijn druk bezig om Liverpool in India te promoten. In november van vorig jaar trok het festival ‘Imagine Liverpool’ een week lang meer dan 250 duizend bezoekers. Het festival gehouden in Delhi, de hoofdstad van India, was bedoeld om alle aspecten van Liverpool onder de aandacht te brengen.
Mede door de optredens van ex-Beatle Pete Best en zijn band kreeg het festival media-aandacht over het gehele land waardoor Liverpool als toeristische trekpleister voor de bevolking in aanzien steeg.

Door de welvaartsgroei in het bijzonder onder de middenklasse, stijgt onder de bevolking de belangstelling voor ver afgelegen plaatsen zoals het Verenigd Koninkrijk. Maar door de recente economische crisis zijn er nu miljoenen die in totale armoede leven in de vele sloppenwijken.
Tijdens hun reis bezochten Clare Ireland en Jerry Goldman Bangalore in het zuiden van India. Zij waren getuige van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de bewoners van de sloppen leven.

Ongeveer 20% van de bevolking van Bangalore woont in samengeperste wijken die bestaan uit kleine golfijzeren keten naast open riolen. Zij heeft niet de beschikking over gas en kraanwater en leeft tussen het vuil.
De extreme armoede onder de bevolking in de sloppen zorgt er voor dat kinderen geen onderwijs krijgen en dat er nauwelijks werk te vinden is.
Het team uit Liverpool ontmoette een ondernemer die opgroeide in de sloppen van Bangalore en zich nu inzet om mensen in dienst te nemen die diabetici voorzien van kant en klare verpakte maaltijden.

Bekeken wordt in hoeverre werknemers van ‘The Beatles Story’ middels een financiële injectie van nog geen 30 pond er voor kunnen zorgen dat mensen uit de sloppen de stap naar een betaalde baan kunnen maken.
Jerry Goldman is van mening dat het promoten van Liverpool een goed doel is, maar dat het van vitaal belang is dat daarnaast gekeken wordt naar de behoeften van de arme mensen in India.
‘De leefomstandigheden van deze mensen zijn verschrikkelijk. Op regenachtige dagen zorgen voetafdrukken er al voor dat hun woonruimten onder water lopen. En op hete droge dagen kunnen zij niet onder de bloedhete golfplaten wonen. Zij zijn dan genoodzaakt buiten te leven tussen het vuil en de open riolen. We waren diep onder de indruk van het werk dat men verricht om de arme bevolking te helpen en we zoeken naar een manier om hun inzet te steunen. Het is toch ongelooflijk te bedenken dat een bijdrage van slechts 30 pond al een zodanig groot verschil kan maken.’, aldus Jerry.

(Bron: beatlesnews.com)
(Vert.: Raymond de Jong)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637350