Beatlesfanclub NL

Topfotograaf Mike McCartney grijpt zijn kansen houdt de thematoespraak tijdens de St. Helens Cultural Awards 2010 avond later deze maand.

Mike, broer van legendarische Beatle Paul, is vandaag de dag bekend als cultureel ambassadeur en om zijn foto's... en niet te vergeten zijn bijdrage aan de muziek scène van de jaren 60 met Lily the Pink.
Hij zal zaterdag 27 februarispeechen tijdens de grote awards ceremonie in het Park Inn Hotel.

Mike's carrièrehoogtepunten omvatten top tien singles in de hitlijsten van de jaren 60 (waaronder een nummer een), talloze internationale fotogratie-tentoonstellingen in enkele van 's werelds beroemdste galerieën, alsook succesvolle boeken, inclusief zijn autobiografie Thank U Very Much en het kinderboek See For Miles.
Mike's foto's stonden in Q Magazine's Greatest Rock and Roll Photographs of all Time, en 11 van zijn foto's zijn gekocht en tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Londen.

In 2005 nodigde zijn broer, Sir Paul, Mike uit voor Live8 Hyde Park, met als resultaat dat Mike 'Mike McCartney's Live8 Coolpix' boek produceerde en hij en zijn producer hebben de opbrengst van deeerste duizend boeken gedoneerd aan de Band Aid Trust.

Dianne Oxberry, weervrouw van BBC North West Tonight, zal haar weerkaarten even in de steek laten om de awardshow te presenteren.
Dianne is een zeer bekende mediapersoonlijkheid in de regio, en ze heeft voor zowel radio als televisie gewerkt voor de BBC, op regionaal en nationaal niveau.
Tijdens de Cultural Awards wordt al het beste van St. Helens gevierd en wordt eer bewezen aan individuele- en teambijdragen die talentvolle individuen en groepen het afgelopen jaar gedaan hebben.

(bron: sthelensstar.co.uk - GB)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635020