Beatlesfanclub NL

De ster van het moment, Carey Mulligan is druk bezig om de grootsten van Hollywood, Meryl Streep en Audrey Tautou, van de troon te stoten in de race voor de BAFTA voor de beste actrice.

Maar ze had heel wat anders aan haar hoofd toen ze aanwezig was op de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Haar vader werd geboren in Liverpool en zij zegt dat hij op de wereld werd gezet in het Walton Hospitaal door de moeder van Sir Paul.

De 24-jarige actrice wilde ontzettend graag kennis maken met de ex-Beatle, die eveneens te gast was op de ceremonie. Ze wilde hem dolgraag vertellen dat zijn moeder, Mary, tijdens de 10 jaar dat ze werkte in de kraamkliniek van het Rice Lane Hospitaal, haar vader, Stephen, op de wereld zette.
Mevrouw McCartney werkte eerst in Halder Hey, en daarna ging ze in het Walton Hospitaal werken, waar ze tot hoofdzuster werd gepromoveerd.
Sir Paul zei ooit dat hij in zijn vroegste herinneringen zijn moeder ziet wegfietsen in de sneeuw als ze ergens nodig was om bij iemand thuis te helpen bij de bevalling.

Carey liep over de rode loper van het Screen Actor’s Guild Awards en sprak er met de journalisten. Ze zei : ‘Ik zag Paul McCartney tijdens de uitreiking van de Golden Globes en ik dacht ‘Oh mijn God’ omdat mijn vader door zijn moeder op de wereld werd gezet, hij is afkomstig uit Liverpool.
‘Ik wilde zo graag naar hem toe en het hem vertellen.’

Mijnheer Mulligan verliet Liverpool en verhuisde naar Londen waar zijn dochter, de  actrice geboren werd. De hele familie, inclusief de moeder van Carey, Nano, die uit Wales afkomstig is en haar broer Owain, verhuisden naar Duitsland toen ze 3 was.
Ze werkte eerst als barmeisje vooraleer ze rollen vertolkte naast Keira Knightly in Pride and Prejudice en in de BBC-reeks Bleak House.
Maar zij werd pas beroemd en brak echt door als de 16-jarige Jenny in het stuk uit 1960 An Education.

Carey’s vader was een van de duizenden baby’s die veilig op de wereld werden gezet door Mevrouw McCartney in Walton. Zij beviel er zelf  van 2 zonen —James Paul in 1942 en Peter Michael in 1944.
Mevrouw McCartney stierf in 1956 toen haar jongens respectievelijk 14 en 12 waren.
Sir Paul schreef Let It Be nadat zijn moeder verscheen in een droom ‘speaking words of wisdom’.
Muzikant en fotograaf Mike McCartney, die de groep The Scaffold vormde, gebruikte een foto van zijn moeder op zijn eerste album, Woman, in 1972.

(Bron : liverpoolecho.co.uk — GB)
(Vert : Janien Nuijten-Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635050