Beatlesfanclub NL

In de lente van 1971, toen het uit elkaar gaan van de Beatles een beetje bezonken was in Amerika, gebeurde er iets zeer ongewoons. Elk van de Fab Four probeerde om een solocarrière voor zichzelf op te zetten en Ringo Starr, de bescheiden drummer en vocaal gezien de minst sterke van de groep, deed iets wat niemand had kunnen voorzien. Hij bracht de single ‘It Don’t Come Easy’ uit, een zeer aanstekelijk bedenksel van countryachtige popmuziek. Het verkocht meer exemplaren dan John Lennon’s ‘Power to the People’, Paul McCartney’s ‘Anothe r Day’ en George Harrison’s ‘Bangla Desh’ — die ongeveer tegelijkertijd werden uitgebracht.

Die onverwachte triomf in de hitlijsten kondigde het begin van de gouden tijd van Starr’s solocarrière aan. In deze tijd, 1971 tot 1975 plaatste Starr consequent nummers in de Top Tien van de hitlijsten, waaronder ‘You’re Sixteen’ en ‘Photograph’.

Ringo’s succes was vooral te danken aan zijn nuchtere persoonlijkheid en zijn geamuseerde houding ten opzichte van zijn legendarische rockstatus. Tevens had hij de goede gewoonte om zichzelf te omringen met illustere vrienden die wisten hoe ze hun talenten moesten gebruiken voor zijn projecten terwijl ze nooit de plek van Starr als hoofdact innamen.

Op zijn zojuist in de Verenigde Staten uitgebrachte album ‘Y Not’ (bij platenlabel Hip-O), neemt Ringo een uiterst ongewoon risico. In plaats van een onderdeel te zijn in de geoliede machine van een grote producer, neemt hij zelf de productie op zich en schrijft hij mee aan de 10 prettige liedjes.
Dit is een goede zet; het album is een warme en prettig gestemde collectie van liedjes die Starr’s rechtmatige plek in de rock’n’roll geschiedenis onderschrijven (‘The Other Side of Liverpool’), maar ook ontroerende herinneringen bevat aan bijvoorbeeld zijn vriendschap met Lennon (‘Peace Dream’).

Tevens werkt Ringo samen met Eagle Joe Walsh voor het licht rockende ‘Fill In the Blanks’. Verder werken ex-Eurythmic Dave Stewart, poprocker Richard Marx en soulzangeres Joss Stone mee aan enkele zeer aantrekkelijke en vertrouwelijk popliedjes met een rustig randje van rock’n’roll.

Bij het klassiek klinkende ‘Walk With You’ valt Paul McCartney even in om zijn stem toe te voegen. Het nummer wordt hiermee niet alleen een ontroerende herinnering aan de vriendschap tussen de twee; het is tevens McCartney’s manier om zijn oude vriend te aan te moedigen om uitdagingen voor zichzelf te vinden, niet alleen als een uitstekende drummer, maar ook als producer, zanger en componist.

(Bron: caller.com — USA)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635150