Beatlesfanclub NL

‘Ze zeggen dat het hun verjaardag is, gefeliciteerd!’. Zet enkele kaarsjes op een gitaar, want The Beatles worden 53 dit jaar.
Het was op 6 juli 1957, toen Paul McCartney John Lennon voor de eerste keer ontmoette. En toen ging het ontzettend snel, The Beatles werden een van de meest populaire bands uit de muziekgeschiedenis.

Nadat de band in 1969 uit elkaar ging, ging elke Beatle (John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison) zijn eigen weg. Desondanks het spijtige, veel te vroege overlijden van John Lennon in 1980 en George Harrison in 2001, blijven McCartney en Starr nog steeds muziek maken en touren ze nog steeds de wereld rond. (Starr heeft juist een nieuw album uitgebracht ‘Y Not’)

The Beatles zijn steeds de muziek blijven beïnvloeden en dat op velerlei manieren. Hier zijn enkele voorbeelden : In 2007 kwam de film ‘Across the Universe’ in de theaterzalen. De musical bracht enkele karakters van verschillende poplulaire Beatlesliedsjes tot leven — denk maar aan Prudence, Lucy en Jude.
Cirque due Soleil, de populaire dansshow met verbazingwekkende akrobatie maakte een eigen Beatles gerelateerde show ‘Love’ en werkt nu volop aan een ander project ‘Revolution’, dat eveneens werd geïnspireerd door The Beatles.

Vorig jaar was een heel belangrijk jaar voor The Beatles. Hun muziek en beelden werden gereïntroduceerd bij de jongere generatie en ze werden voor de oudere fans in een nieuw kleedje gestoken.

In september kwam Rock Band op de markt, een rock en roll videogame met tekenfilms over en met bekende muzikanten en artiesten volledig gewijd aan de Beatlessongs.
Ook in september, na heel veel tegenwind, werden de 12 Beatlesalbums die in de studio opgenomen werden, digitaal geremastered en uitgebracht voor het grote publiek.
Beatles T-shirts gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank en ook Beatlesfims zoals ‘Yellow Submarine’ en ‘Hard Days Night’ zijn nog steeds erg gegeerd. Het Beatlesalbum ‘Number 1’ stond op nummer 8 van de Billboard top 20 van de meest verkochte albums in de jaren 2000.
Als we kijken naar de vooruitgang die de band maakte in de 12 jaar dat ze samen waren, kan je makkelijk concluderen dat de bandleden heel veel invloed hadden op andere muzikanten tijdens die periode maar ook nadien.

The Beatles maakten een heel eigen muziekgenre. Er zaten elementen tussen van techno (Revolution 9), hard rock metal (Helter Skelter), psychedelic rock (Strawberry Fields Forever, Lucy In The Sky with Diamonds, I Am The Walrus), folk (The Continuing Story of Buffalo Bill, Rocky Raccoon, Get back) en blues (While My Guitar Gently Weeps, I Want You (She’s So Heavy)).

In 2009 bracht McCartney ‘Good evening New York City’ uit, een pakket met 2 live CD’s en een DVD die Beatlesfans verwent met een geselecteerd lijstje van oudere liedjes van de Fab Four en van zijn soloprojekt en jaren van samenzijn met zijn band, Wings. Dit pakket werd opgenomen tijdens zijn optreden in New York City Field, gebouwd op dezelfde plaats waar hij 45 jaar geleden als Beatle optrad in het Shea Stadium. McCartney deed daarna een kleine Europese tour, hij speelde dezelfde liedjes als die tijdens de opnamesessies in december.

The Beatles mogen dan hun laatste album opgenomen hebben in 1969, hun muziek is nog steeds levendig en beïnvloedt nog steeds de populaire cultuur van vandaag. Jongere generaties worden geïntroduceerd bij The Beatles door de oudere generaties, die kunnen zich nog heel goed herinneren hoe het was om voor de eerste keer naar deze legendarische band te luisteren.
De boodschappen achter de liedjes worden nog steeds met open armen ontvangen en ontleed door de vele enthousiaste fans die graag willen begrijpen waar het allemaal om gaat.

(Bron : statepress.com — USA)
(Vert : Janien Nuijten-Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634080