Beatlesfanclub NL

De vrienden van Sir Paul McCartney waarschuwden hem voor zijn optreden tijdens Simon Cowell’s The X-Factor — maar hij besloot om het toch te doen nadat superster Beyonce had opgetreden tijdens de Engelse talentenjacht.

De Beatles legende speelde twee nummers tijdens de liveshow afgelopen maand (10 december) maar geeft toe dat hij heel goed moest nadenken over Cowell’s aanbod nadat zijn vrienden hem hadden geadviseerd om het niet te doen. McCartney zegt dat het optreden van Beyonce en voormalig X-Factor winnares Leona Lewis hem hadden geïnspireerd om op te treden tijdens de uitzending.

Hij legt uit: “Toen ik het aanbod kreeg, riep iedereen dat ik het niet moest doen. Het is een popshow. Maar wat mij van gedachten deed veranderen — behalve het enorme publiek — was het feit dat het een familieshow is en dat zoveel kinderen erdoor geobsedeerd zijn. Tevens werkte Beyonce eraan mee met haar optreden en toen dacht ik, als het voor haar goed genoeg is, zou het voor mij ook goed genoeg moeten zijn.
Dan erbij, het programma heeft Leona Lewis ontdekt en zij is niet de eerste de beste, toch?"

De ster is nu enorm trots op het optreden van zijn band, dat door 15 miljoen mensen werd bekeken — omdat zij het klaarspeelden om twee nummers te spelen (Drive My Car en Live And Let Die) in het korte tijdslot dat ze kregen.
Hij zegt: “Het was voor ons heel belangrijk om twee complete nummers te spelen. Het is een live show en we besloten om het live te spelen, in plaats van met een geluidsband mee. Dat betekent dat je moet gaan als een Aston Martin en van 0-60 moet kunnen in drie seconden. Als band hadden we die avond veel energie, wat nodig was om het optreden voor elkaar te krijgen. Gek genoeg voelde de show heel intiem, omdat de studio een stuk kleiner is dan op tv lijkt. Maar we hebben alles wat we hadden in die show gestopt!"

(Bron: contactmusic.com — USA)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950