Beatlesfanclub NL

De O2 Arena heeft de klap van het verliezen van de 50 shows van Michael Jackson overleefd en is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot 'werelds populairste muziekgelegenheid.

Na begonnen te zijn als Labour's rampzalige 'Millenium Dome' project is de arena omgevormd tot een muziekgelegenheid van wereldklasse die vorig jaar 2.349.952 kaartjes verkocht, 75% meer dan de concurrentie.

In het gebouw in Greenwich traden vorig jaar sterren als Tina Turner, Beyonce en Sir Paul McCartney op en werd in november de finale van de ATP Tour georganiseerd.
Na het verliezen van de 50 shows van Michael Jackson na zijn overlijden ging de arena bijna failliet, maar de record-kaartverkoop van 1.806.447 in 2008 werd met 30% verbeterd.

David Campbell, directeur van AEG Europa (eigenaar en exploitant van de O2), zei: "Evenementen zoals de finale van de ATP Tour zette ons wereldwijd in de schijnwerpers. Londen verdient een muziekgelegenheid van wereldklasse en we zullen ons tijdens de komende tien jaar blijven inspannen om ervoor te zorgen dat we wereldwijd marktleider blijven."

Op de tweede plek van de ranglijst (samengesteld door Pollstar het live-muziek magazine) staat de Manchester Evening News Arena met 1.346.090 verkochte kaartjes.

Op de derde plaats is het Sportpaleis in Antwerpen te vinden met 1.090.407 verkochte kaartjes, gevolgd door Madison Square Garden in New York met 977.868 kaartjes. De Wembley Arena in Londen eindigde op de achtste plaats met 611.096 kaartjes.

(Bron: telegraph.co.uk)
(Vert.: Rob van de Bijl)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950