Beatlesfanclub NL

Yoko Ono, de weduwe van de overleden Beatle John Lennon heeft 5 miljoen Japanse Yen (€ 37.500) gedoneerd voor de duizenden slachtoffers van de tropische storm Ondoy op de Filippijnen. De storm raasde vorig jaar september over de Filippijnen en honderden mensen kwamen hierbij om.

Volgens een verklaring van de Filippijnse ambassade in Japan heeft Ono vlak voor Kerstmis de Filippijnse ambassade in Tokio bezocht om de donatie persoonlijk af te geven. “Yoko Ono hoorde van de ernstige en blijvende conditie van de ‘Ondoy’ slachtoffers en besloot actie te ondernemen. Omdat ze zelf moeder is, gaat haar hart uit naar lijdende kinderen,â€? stond er in de verklaring.

In totaal stierven 464 mensen na gigantische regenbuien in de hoofdstad Manila en verschillende provincies in de omgeving op 26 september 2009. Duizenden mensen raakten hun huizen kwijt door de stortvloeden die ontstonden als gevolg van de regen.
Yoko Ono, zelf een artieste die werd geboren in een aristocratische familie, groeide op in huis Fujimi in Tokio, waarin tegenwoordig de Filippijnse ambassade huist.

Het herenhuis werd gebouwd door de Ono’s oom, die het later verkocht aan de overleden president Jose P. Laurel. Na de Tweede Wereldoorlog kochten de Filippijnen het huis van de familie Laurel. Tegenwoordig wordt het huis ‘Juweel van de Filippijnen’ genoemd.
‘Het Fujimi verblijf zit in mijn hart en ik zie het nog steeds als mijn thuis in Japan. Daarom ben ik erg dankbaar dat de Filippijnse regering het huis in zo’n goede staat houdt,â€? heeft Ono volgens de verklaring gezegd.

(Bron: gmanews.tv)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633480