Beatlesfanclub NL

Verleden week maandag was er veel belangstelling voor de opening van de fototentoonstelling van Pattie Boyd, rocklegende muze van George Harrison van the Beatles en Eric Clapton.

Boyd toont foto's die ze genomen heeft tijdens haar tijd met de muzikanten. De titel van de tentoonstelling is "Through the Eye of a Muse", en is te zien in The Gallery in Lancaster Great House in St. James.
Tijdens de jaren 60 en 70 was Boyd een succesvol mannequin in Engeland en in die tijd trouwde ze met muzieklegende George Harrison en later met Eric Clapton, waardoor ze een fascinerend inzicht kreeg in hun persoonlijke levens en intieme momenten met hen deelde in deze periode.

Boyd deelt de galerieruimte met de Amerikaanse fotograaf Bob Kiss. Kiss toont zijn prachtige platina-palladium afdrukken van een lopend project om onroerend goed op Barbados te documenteren alsook nieuwe platina-palladium afdrukken van lelies.

Ook zijn er twee grote schilderijen van de van Barbados afkomstige schilder Ras Ishi Butcher te zien, als voorproefje van zijn solotentoonstelling die komende maand in de Pharmacy Gallery te zien is.
Vanwege het doel van de tentoonstelling kwamen er veel plaatselijke inwoners en Britse celebs, waaronder model en actrice Jerry Hall (ex-vrouw van Mick Jagger), erfgename Guinnessvermogen Sabrina Guinness, acteur en zanger Michael Crawford en vele plaatselijke kunstliefhebbers.

In de hoogtijdagen van de Britse rock documenteerde Pattie d.m.v. haar foto's de optredens, feestjes en levens van Harrison, Clapton en vrienden zoals Paul en Linda McCartney, John Lennon, Ringo Starr, The Who, Cream en vele andere. Haar foto's tonen de warmte en intimiteit die haar relaties met deze mensen weergeeft.
Aan Barbados Advocate vertelde ze: "Ik leidde een geweldig leven. Ik had het geluk dat ik die verbazingwekkende tijd kon observeren, en er deel van uitmaakte."

Met enige bescheidenheid erkent ze haar magnetische invloed op de mensen rondom haar - ze voorzag zoals bekend is Harrison van inspiratie voor het nummer "Something", alsook Clapton voor de nummers "Layla" en "Wonderful Tonight."

Met nieuwere afbeeldingen van landschappen, reizen en bloemen toont Boyd dat zij een gerespecteerd fotografe geworden is, onderscheiden door de Royal Photographic Society.
"Through the Eye of a Muse" is al vier jaar over de hele wereld te zien, waaronder in Engeland, Amerika, en diverse landen zoals Tsjechië, Armenië en Kazachstan.

De foto's van Boyd en Kiss zullen in de Gallery in Lancaster te St. James te zien zijn tot 30 januari 2010.

(bron: barbadosadvocate.com)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634070