Beatlesfanclub NL

Ringo Starr’s nieuwe album schept hoge verwachtingen. Dit komt door de enorme hoeveelheid aandacht die wordt gegeven aan alles wat met The Beatles te maken heeft, dankzij het explosieve succes van het spel The Beatles: Rock Band en de geremasterde albums.

‘Y Not’ is het eerste nieuwe album van de drummer sinds het album ‘Liverpool 8’ uit 2008, dat wisselende kritieken kreeg. Het nieuwe album bevat samenwerkingen met gasten als Joe Walsh, Ben Harper, Joss Stone, Richard Marx en voormalig Beatle Paul McCartney.

Starr en McCartney zingen samen een duet, ‘Walk With Me’. Het nummer is geschreven door Ringo en Van Dyke Parks (Brian Wilson, Loudon Wainwright III) en zal de veelbesproken eerste single van het album worden.

In een persverklaring vertelt Starr hoe het was om weer met Paul te werken sinds hun samenwerking op ‘Vertical Man’ uit 1998. “Hij is een genie en een onvoorstelbare bassist. Paul was bij de Grammy’s, dus kwam hij naar mijn huis en speelde bas op ‘Peace Dream’. Toen liet ik hem een ander nummer horen (‘Walk With Me’) en Paul zei: ‘Geef me de koptelefoon eens.’ Hij ging naar de microfoon en verzon gewoon even dat stuk dat volgt op mijn zang. Dat is Paul McCartney en dat kan niet beter. Hij maakt het groter en voller. Het maakt het nummer tot een soort gesprek tussen ons en het was Paul’s idee om zijn stuk na het mijne te doen," zegt Starr.

Voor Starr was het nummer ‘The Other Side of Liverpool’ heel persoonlijk. De drummer onthult een trieste periode in zijn leven voor het succes van The Beatles. “Mensen denken dat ik geboren ben, een Beatle werd en in een groot huis woonde," legt Starr uit. “Terwijl ik uit een donkere gewelddadige buurt kom. Ik wilde iets nieuws over mijn leven schrijven en dat ga ik ieder album doen. Voor mij is het beter om het zo te doen dan in een boek. In twee zinnen kan ik zeggen wat anders vijf pagina’s zou omvatten. Zoals het liedje zegt: ‘The other side of Liverpool is cold and damp/Only way out of there/drums, guitar and amp." (De andere kant van Liverpool is koud en vochtig/De enige weg hieruit/drums, gitaar en versterkers) ‘Y Not’ is het debuut voor Starr als producer. Eerder had hij geen interesse in deze taak, niet als Beatle en niet als soloartiest, toen hij werkte met genieën als George Martin, Richard Perry, Arif Martin en Don Was.

“In het begin wilde ik het niet," zegt Starr. “Ik was degene die het minst betrokken was bij de productie van Beatlesplaten. En met mijn soloplaten werkte ik samen met andere geweldige producers. Vervolgens kom je op een keerpunt in je leven en zeg je: ‘Ik ga dit nu doen.’ Dus ik ga vanaf nu ook al mijn platen produceren. Dat is het goede nieuws.
Ik denk dat het een kwestie van zelfvertrouwen is. ‘Y Not’ is eigenlijk een andere manier van mij om te zeggen: ‘Ja ik kan het.’"Het album ‘Y Not’ zal op 12 januari in de USA en op 29 januari in Nederland worden uitgebracht door Hip-O Records.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634070